ΦΡΥΔΙΑ

Βρες το σωστό χρώμα στα φρύδια σου ανάλογα με αυτό των μαλλιών σου

Τα φρύδια ανέκαθεν έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στο γυναικείο πρόσωπο. Ανά τις δεκαετίες και πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν διάφορες τεχνικές για να φτιάξουν τα φρύδια τους έτσι ώστε να αναδεικνύουν το βλέμμα. Και όχι λανθασμένα, αφού θα το έχεις δει και μόνη σου ότι ακόμα και μία ανεπαίσθητη αλλαγή να κάνεις στο σχήμα των φρυδιών σου, είναι ικανή να μεταμορφώσει το βλέμμα σου.

Εκτός όμως από το σχήμα, σημαντικό ρόλο πλέον παίζει και το χρώμα. Τώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών βάφει τα μαλλιά της, έχει την ανάγκη να βρει και την κατάλληλη απόχρωση για τα φρύδια της, ανάλογα πάντα με το χρώμα που έχει επιλέξει για τα μαλλιά της.

Καστανά μαλλιά

Αν έχεις καστανή απόχρωση στα μαλλιά σου, τότε τα φρύδια σου θα πρέπει να είναι έναν τόνο πιο σκούρα. Εξάλλου από φυσικού τους τα φρύδια είναι λίγο πιο σκούρα από τα μαλλιά και η φύση σπάνια κάνει λάθος, οπότε γιατί να της πας κόντρα;

Ξανθά μαλλιά

Παλαιότερα αυτές που έβαφαν τα μαλλιά τους ξανθά, έβαφαν και τα φρύδια τους. Πλέον όμως δεν ισχύει αυτός ο κανόνας. Αν έχεις ξανθά μαλλιά τότε δεν πειράζει καθόλου να έχεις πιο σκούρα φρύδια. Το αποτέλεσμα θα δείχνει πιο φυσικό.

Μαύρα μαλλιά

Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Αν τα μαλλιά σου είναι μαύρα, τότε το ίδιο πρέπει να είναι και τα φρύδια σου, ή τουλάχιστον σε έναν πολύ σκούρο καστανό τόνο.

Κόκκινα μαλλιά

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία τότε πρέπει να ξέρεις ότι ακόμα και οι φυσικές κοκκινομάλλες δεν έχουν κόκκινα φρύδια. Γι’ αυτό, καλό είναι να συζητήσεις με τον hair colorist ποια απόχρωση είναι ιδανική για τα φρύδια σου. Σε γενικές γραμμές ένας τόνος πιο σκούρος από αυτόν των μαλλιών είναι μία safe επιλογή.