BEAUTY NEWS

Vichy x Marina Raphael: Μιλήσαμε με τη σχεδιάστρια για τη συνεργασία της με το beauty brand, τις γυναίκες που αντλεί έμπνευση και τη ρουτίνα ομορφιάς της

marinaraphaelofficial/ Instagram/

Πριν λίγο καιρό έφτασε στο mail μας η ανακοίνωση της συνεργασίας της Vichy με την ανερχόμενη σχεδιάστρια, Marina Raphael. Μία συνεργασία που ενώνει τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς με κοινό σκοπό, την ενδυνάμωση των γυναικών. Εξάλλου, από τη δημιουργία της, η Vichy έχει ως στόχο της να δώσει στις γυναίκες τη δύναμη να υποδεχθούν κάθε αλλαγή στη ζωή τους γεμάτες με νεανική ενέργεια και ανεπιτήδευτη λάμψη υγείας.

 

Μάλιστα, ο Δρ. Prosper Haller, ιδρυτής της Vichy Laboratoires, εργάστηκε με συνέπεια και προσήλωση, προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το όραμά του: Nα βοηθήσει κάθε γυναίκα να αποκτήσει πιο δυνατή επιδερμίδα, ανεξάρτητα από την ηλικία, τον τύπο της επιδερμίδας, και τον τρόπο ζωής της. Σήμερα, 89 χρόνια μετά, η Vichy συνεχίζει να στηρίζει ενεργά την ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από συνεργασίες με σύγχρονες ηρωίδες, γυναίκες που το όραμά τους αποτελεί πηγή έμπνευσης, όπως η τελευταία συνεργασία με τη Marina Raphael.

«Η Vichy ανακοινώνει υπερήφανα τη συνεργασία της με την Marina Raphael, μια ανερχόμενη σχεδιάστρια που, χάρη στην πηγαία της δημιουργικότητα, προερχόμενη από την οικογένεια Swarovski, κατάφερε να λανσάρει τη δική της luxury σειρά τσαντών το 2018. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Marina δημιούργησε το brand με στόχο να εμπνεύσει τις γυναίκες να αγκαλιάσουν την ομορφιά τους και να την αναδείξουν σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες. Το κοινό της όραμα με τη Vichy δεν σταματά όμως μόνο εκεί, καθώς η Marina είναι επίσης αποφασισμένη να δημιουργεί αξεσουάρ με χρήση βιώσιμων υλικών· αξεσουάρ που αντανακλούν τον σεβασμό της για το περιβάλλον, την ανθρωπότητα και τη δημιουργικότητα, όπως ακριβώς η Vichy προασπίζεται με συνέπεια την προστασία του περιβάλλοντος».

Εμείς, μιλήσαμε με τη σχεδιάστρια για τις κοινές αξίες που οδήγησαν στη συνεργασία με τη Vichy, τα επαγγελματικά σχέδιά της για το μέλλον, τις γυναίκες από τις οποίες αντλεί την έμπνευση, αλλά και την καθημερινή της ρουτίνα. Πώς καταφέρνει να δείχνει ξεκούραστη, ποιο προϊόν δεν αποχωρίζεσαι ποτέ από την καθημερινή της ρουτίνα αλλά και τα 5 must have καλλυντικά του νεσεσέρ της.

Γυναίκες που στηρίζουν γυναίκες: Από ποια γυναίκα στη ζωή σου αντλείς δύναμη/ καθόρισε αυτό που είσαι σήμερα;

Αντλώ καθημερινά δύναμη από τις γυναίκες στην οικογένεια μου οι οποίες είναι για εμένα τα πρότυπα μου. Είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης για μένα, για πολλά πράγματα στη ζωή μου. Είμαι απόλυτα ευγνώμων για όλα όσα μου έχουν μάθει, όπως ότι στον πυρήνα της ομορφιάς κρύβεται το self-care και η υγεία, αξίες που συμβαδίζουν με αυτές της Vichy. Η μητέρα μου ειδικά είναι ίσως το μεγαλύτερο στήριγμα μου, αφού είναι ο μεγαλύτερος οπαδός μου αλλά συγχρόνως και ο αντικειμενικότερος κριτής μου. Ήταν μαζί μου από την πρώτη στιγμή που ίδρυσα την εταιρεία μου και πάντα την συμβουλεύομαι για όλα τα νέα designs.

Τι κάνεις για να δείχνει η επιδερμίδα σου ξεκούραστη;

Η ομορφιά για μένα είναι η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση. Να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου και να αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο στην περιποίηση του. Βασική προϋπόθεση αποτελεί ένας υγιής τρόπος ζωής. Τόσο η συστηματική φροντίδα και ενυδάτωση της επιδερμίδας όσο και μια ισορροπημένη διατροφή είναι αναγκαία εργαλεία στον καθημερινό αγώνα, προς την καλύτερή σου εκδοχή. Δίνω πολύ έμφαση στην περιποίηση και την ενυδάτωση καθώς και στον σχολαστικό καθαρισμό της καθημερινά.

Marina Raphael Vichy

Ποιο προϊόν δεν αποχωρίζεσαι ποτέ από την καθημερινή σου ρουτίνα;

Σίγουρα είναι κάποιου είδους αντηλιακής προστασίας. Το αγαπημένο μου είναι το Ideal Soleil της Vichy, το οποίο ψεκάζεται πάνω στο δέρμα και απορροφάται σαν νερό, ενώ παρέχει παράλληλα αντηλιακή προστασία.

Ποιες είναι οι κοινές αξίες που οδήγησαν στη συνεργασία με τη Vichy;

Αρχικά, η ενδυνάμωση γυναικών είναι ένας από τους βαθύτερους στόχους του ταξιδιού που κάνουμε σαν εταιρία. Θέλουμε να καταφέρουμε να εμπνεύσουμε όλες τις γυναίκες του κόσμου να βρουν τη δύναμη μέσα τους και να είναι ο καλύτερος τους εαυτός. Έπειτα, η βιωσιμότητα. Ο πλανήτης μας είναι μεγάλος αλλά δεν αναιρεί πόσο σημαντική μπορεί να είναι η συμβολή του καθένα μας. Εστιάζοντας στη βιωσιμότητα ικανοποιούμε την ανάγκη μας για την έμπρακτη αφοσίωση με τη βελτίωση του κόσμου.

Αν είχες να επιλέξεις 5 μόνο καλλυντικά στο νεσεσέρ σου, αυτά θα ήταν…

Τα 5 καλλυντικά που θα διάλεγα είναι bronzer, ένα πολύ ενυδατικό foundation όπως το Mineral Blend της Vichy,  μάσκαρα, ένα brow gel,  και ένα απαλό lip balm.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου άρωμα;

Μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορα αρώματα αλλά αγαπημένα μου είναι αυτά που έχουν floral βάση.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου beauty icon;

Είναι σίγουρα η γιαγιά μου! Την θαυμάζω όχι μόνο για την ομορφιά της, και την κομψότητα της, αλλά και για την μαγνητική εξωστρέφεια της. Η ικανότητα της να προβάλλει την ομορφιά της μέσα από τον χαρακτήρα και την αυτοπεποίθηση είναι ίσως ο λόγος για τον οποίο την θεωρώ ένα beauty icon.

Από πού αντλείς την έμπνευσή σου;

Σίγουρα αντλώ έμπνευση από τα ταξίδια μου και την φύση, αλλά μπορώ να πω η κύρια πηγή έμπνευσης για εμένα είναι και οι γυναίκες οι ίδιες.

Ποια βήματα ακολουθείς ως γυναίκα και ως σχεδιάστρια για να πετύχεις ένα πιο βιώσιμο μέλλον στη βιομηχανία της Μόδας;

Στοχεύω στην χρήση αρχικά βιώσιμων υλικών, αλλά και οικολογικά ευσυνείδητων τεχνικών. Μεγάλο ποσοστό του πάθους μας για κάθε συλλογή διοχετεύεται στην διασφάλιση των βιώσιμων στάνταρντ που έχουμε κρίνει απαραίτητα. Προσπαθούμε πάντα να ακολουθούμε τα σύγχρονα μέτρα και να εξελίξουμε τις μεθόδους μας με σεβασμό στο περιβάλλον, συμμετέχοντας στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον. Στην νέα χειμερινή μας κολεξιόν μάλιστα προσθέσαμε και ένα νέο υλικό το eco-wool, ένα οικολογικό blend από κασμίρ και μαλλί.

Ποιο είναι το motto σου;

Κυνήγα τα όνειρα σου!