BEAUTY NEWS

Veganuary: Η Aveda πλέον έχει 100% vegan προϊόντα

Το έχεις σίγουρα ξαναδιαβάσει σε αυτή εδώ τη στήλη: Η βιωσιμότητα δεν είναι μία ακόμη τάση που έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες των τελευταίων ετών. Είναι συνείδηση, είναι τρόπος ζωής σε κάθε τομέα της ζωής μας (είτε μιλάμε για τη μόδα, είτε για την ομορφιά κλπ). Το να θέλεις να είσαι μέρος ενός καλύτερου πλανήτη, μιας πιο βιώσιμης Γης είναι σαν να επιδιώκεις να πετύχεις μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Η Aveda ήταν cruelty-free από την day one της ίδρυσής της το 1978 και vegan στο μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της με εξαίρεση λιγοστών προϊόντων που περιείχαν μέλι, κερί μέλισσας και παράγωγα αυτού. Φέτος, τον Ιανουάριο του 2021, το brand προχώρησε σε μία σπουδαία ανακοίνωση: Όλα τα προϊόντα του παγκοσμίως- διαθέσιμα από τα συνεργαζόμενα Aveda κομμωτήρια, ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα- είναι 100% vegan.

Με στόχο την απόλυτη βιωσιμότητα, η Aveda ανακοίνωσε επισήμως πως όλη σειρά περιποίησης μαλλιών, προσώπου & σώματος,οι βαφές μαλλιών, το μακιγιάζ και τα προϊόντα aroma, είναι πλέον 100% vegan.

Μετατρέποντας τη σειρά 100% Vegan

Vegan θεωρούνται τα προϊόντα τα οποία δημιουργούνται χωρίς κανένα ζωικό ή ζωικής προέλευσης συστατικό. Πολλά τέτοια συστατικά χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία της ομορφιάς, μερικά είναι: κερί μέλισσας και μέλι, μετάξι, κερατίνη, γλυκερίνη, μη φυτικό σκουαλένιο, λανολίνη, κολλαγόνο και καρμίνη. Παρόλο που η Aveda χρησιμοποιούσε μόνο μέλι κερί μέλισσας και παράγωγα αυτού σε πολύ περιορισμένο κωδικολόγιο, δεν ήταν εύκολη η διαδικασία να απομακρυνθούν.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτή τη διαδικασία αλλαγής;

«Το να απομακρύνουμε το κερί μέλισσας ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που κληθήκαμε να προσπεράσουμε στις φόρμουλές μας, για να πετύχουμε την υφή, την δομή, την απαλότητα και την απόδοση χρωμάτων στα προϊόντα χειλιών” εξηγεί η Christine Hall, η Αντιπρόεδρος του Research & Development της Aveda. “Ένα κοινό αντικατάστατο για τα προϊόντα χειλιών είναι το συνθετικό κερί από παράγωγα πετρελαίου. Κάτι το οποίο είναι ανεπιθύμητο για εμάς καθώς χρησιμοποιούμε, το maximum δυνατό, φυσικής προέλευσης συστατικά. Έτσι δημιουργήσαμε ένα μοναδικό μείγμα από φυτικά βούτυρα και κηρούς που είναι αρκετά ισχυρό κατά την εφαρμογή αλλά καλό και για τα χείλη σας.» Η συλλογή Aveda Feed My Lips διατίθεται αποκλειστικά στο scarletbeauty.gr.

To κερί μέλισσας μπορεί να επηρεάσει και το άρωμα κάποιον προϊόντων καθώς αποτελεί αρωματικό συστατικό τους. Η Kate Rosso, η Principle Perfumer της Aveda περιγράφει «σε κάποια αρώματά μας χρησιμοποιούσαμε ένα συστατικό λεγόμενο beeswax absolute. Εκχυλίζεται από την κερήθρα και πρόσδιδεμια γλυκιά, ζεστή νότα στο άρωμα αλλά ακόμη αύξανε την σταθερότητά του. Δουλέψαμε σκληρά στο ναφτιάξουμε με φυτικά συστατικά αυτή τη φόρμουλα για να διασφαλίσουμε ότι τα χαρακτηριστικά μας αρώματα δεν θα αλλοιωθούν.»

Ο αγώνας για τη βιωσιμότητα

Σύμφωνα με την θεμέλια αποστολή της Aveda, το να νοιάζεται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, η μάρκα πρωτοστατεί στη βιώσιμη καινοτομία στον χώρο της ομορφιάς εδώ και δεκαετίες. Η Aveda ήταν η πρώτη εταιρία το 1989 που υπέγραψε το Ceres Principles για εταιρική υπευθυνότητα που καλεί για τη διασφάλιση της Γης και των κατοίκων της. Η πρώτη εταιρία στον χώρο της ομορφιάς που κατασκευάζει τα προϊόντα της με 100% αιολική -πλέον και με ηλιακή- ενέργεια και η πρώτη εταιρία στο χώρο της ομορφιάς που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένες PET συσκευασίες. Η Barbara De Laere, η Global Brand President της Aveda είπε «Πίσω από τη μάρκα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που είναι παθιασμένοι με την αποστολή της Aveda, να νοιάζονται για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, έτσι η μετάβασή μας σε 100% vegan συνθέσεις είναι μια απόδειξη της αφοσίωσής τους. Η διαδικασία είχε διάρκεια 3 χρόνων και δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν εξαιρετική σημασίας καθώς είναι μέρος της υπόσχεσή μας να δημιουργούμε υψηλής απόδοσης με min 90% φυσικά συστατικά παρασκευασμένα πάντα με γνώμονα την βιωσιμότητα».

Οι cruelty-free, vegan και από 90% φυσική προέλευσης σειρές μαλλιών που ξεχωρίζουν είναι:

● Βotanical RepairTM: Έως και 99% φυσικής προέλευσης* για ενδυνάμωση και επανόρθωση σε όλους τους τύπους μαλλιών. Η σειρά περιλαμβάνει σαμπουάν, conditioner, light & rich masques και leave-in για χαρίζει την επανορθωτική δύναμη της φύσης και στα τρία στρώματα της τρίχας, μεταμορφώνοντας και επανορθώνοντας τα ταλαιπωρημένα μαλλιά εκ των έσω.

● NutriplenishTM: Για ενυδάτωση και θρέψη μέσα από το σύμπλεγμα Superfood Complex. Η συλλογή είναι silicone-free, vegan, cruelty-free έως και 100% φυσικής προέλευσης*, έχει σχεδιαστεί ώστε να χαρίζει θρέψη και ενυδάτωση 72ωρών σε όλους τους όλους και υφές
μαλλιών, χωρίς να τα βαραίνει.

● Invati AdvancedTM: Ένα σύστημα 4 προϊόντων που δυναμώνει και πυκνώνει άμεσα τα μαλλιά, μειώνοντας την τριχόπτωση κατά 53%**. Διαθέτει ένα ισχυρό μείγμα από βότανα που χρησιμοποιούνται στην Αγιουρβέδα, συμπεριλαμβανομένων ginseng και πιστοποιημένου
βιολογικού κουρκουμά που βοηθά στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής και πιστοποιημένο, βιολογικό άμλα που πυκνώνει αμέσως τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.

Veganuary: Vegan for a month!

Η Aveda φέτος τον Ιανουάριο μας προσκαλεί να γίνουμε μέρος αυτού του νέου, καλύτερου και πιο βιώσιμου πλανήτη, επιδιώκοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας με αγάπη. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του Veganuary (Vegan + January) μπορείς να πειραματιστείς και να υιοθετήσεις vegan συνήθειες για ένα μήνα (μπες στο veganuary.com για περισσότερες λεπτομέρειες) και να ξεκινήσεις διαφορετικά τη νέα χρονιά! Τι λες;