ΑΡΩΜΑ

Vanille Antique: Αν σου αρέσουν τα γλυκά oriental αρώματα, αυτό ίσως είναι το επόμενό σου

«Πιστεύω πως υπάρχει κάτι στη νύχτα, ένας διαφορετικός κόσμος πιθανοτήτων, μια διαφορετική εκδοχή αυτού που είσαι, μια νυχτερινή αίσθηση δυαδικότητας. Από τα λουλούδια που ανθίζουν το σούρουπο μέχρι τα ζώα, υπάρχει ένα ολόκληρο κομμάτι της φύσης που ζει τη νύχτα–πώς μπορούμε να απομακρυνθούμε από αυτό; Ξέρω πως έχω ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης όταν πέφτει η νύχτα, είναι πολύ ιδιαίτερος συναισθηματικά. Είναι σχεδόν η αρχή μιας άλλης ζωής και θέλησα να κάνω κάτι για να σηματοδοτήσω το ξεκίνημα της βραδιάς, μια νέα, νυχτερινή ιεροτελεστία που θα ακούγεται σαν ένα γκονγκ όταν αυτή η ζωή του λυκόφωτος ξεκινά» λέει χαρακτηριστικά ο Ben Gorham, Creative Director & Founder της Byredo, αναφερόμενος στο Vanille Antique το νέο άρωμα που προστέθηκε στο κουιντέτο των Night Veils, στην ιδιαίτερη σειρά των Extraits de Parfum της Byredo μαζί με το Casablanca Lily, το Reine de Nuit, το Sellier και το Tobacco Mandarin.

Στον αντίποδα της πρωινής ιεροτελεστίας εφαρμογής αρώματος, τα NightVeils είναι σχεδιασμένα για τη νύχτα, με την εφαρμογή τους να σηματοδοτεί την αρχή της βραδιάς και το πέρασμα σε άγνωστες περιπέτειες. Σαν τα λουλούδια που απελευθερώνουν την πιο βαριά ευωδιά τους το λυκόφως, αυτά τα έντονα αρωματικά συμπυκνώματα είναι φτιαγμένα από ευγενείς πρώτες ύλες επιλεγμένες με σχολαστική προσοχή.

Απεσταγμένα σε μια αγνή εσάνς χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές, μια μικρή ποσότητα αρκεί για να γίνει ένα με την επιδερμίδα και ακτινοβολεί μέσα από τη ζεστασιά του σώματος, μένοντας στο χώρο για πολλές ώρες. Είτε φορεθούν για μια βραδινή έξοδο, είτε απλά πριν ξαπλώσετε, τα Night Veils προσφέρουν μια βαθιά οσφρητική διέγερση, που εμπνέει και αντικατοπτρίζει έναν φυσικό κόσμο φαντασίας, ανάμνησης και επιθυμίας.

Σε μια νέα παρέκκλιση από το συνηθισμένο, η Byredo παρουσιάζει το πρώτο της άρωμα που περιστρέφεται γύρω από την πιο σπάνια πρώτη ύλη της αρωματοποιίας και παίρνει το όνομά του από αυτή. Εμπνευσμένος από την γαλλική μετάφραση του «Antique Vanilla», ο Ben Gorham οραματίστηκε έναν καπνιστό λοβό βανίλιας, φορτισμένο με ιστορία και χαρακτήρα. Με το γνωστό του κίνητρο και την αποφασιστικότητα να μένει μακριά από τις συμβάσεις του κοινωνικού περίγυρου, το αποτέλεσμα που δίνει είναι μεταμορφωτικό, με νότες να αποκρυσταλλώνονται σε κάτι αναπάντεχο, λιγότερο γλυκερό και περισσότερο υπαινικτικό.

Η μόνη ορχιδέα που δίνει καρπούς, η οποία συλλέγεται μέσα από μια μεγάλη και ντελικάτη διαδικασία, το Vanille Antique αναφέρεται στην πολυπλοκότητα της προέλευσής του–ένα μοναδικό συστατικό με εκατοντάδες αρωματικές δυνατότητες. Θυμίζοντας μακρινά κλίματα, η αναμενόμενη γλύκα της βανίλιας διακόπτεται από υφές γήινες και σκοτεινές, ένα ζεστό μείγμα από cashmere wood, λάβδανο και musk που συνενώνονται για να δημιουργήσουν μια εθιστική αμβροσία. Ένα μεθυστικό μπουκέτο που βουτάει στα βάθη της νύχτας και ρισκάρει τολμηρές συναντήσεις, όλα στο κυνήγι αυτού του σαγηνευτικού αρωματικού ίχνους.

Τα προϊόντα Byredo διατίθενται αποκλειστικά στα attica City Link, Golden Hall και Τσιμισκή, καθώς και στο atticadps.gr.