ΑΚΜΗ

Βάλε τέλος στα ενοχλητικά σπυράκια της πλάτης

Η ακμή δεν είναι πια χαρακτηριστικό της εφηβείας. Όλο και περισσότεροι ενήλικες και κυρίως γυναίκες εμφανίζουν σημάδια ακμής ήπιας ή πιο σοβαρής και σίγουρα τα σπυράκια σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο ενοχλητικά από ποτέ.

Εκτός από το πρόσωπο και τα σπυράκια που εμφανίζονται για λόγους που τους περισσότερους έχουμε ήδη αναφέρει, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και στην πλάτη και σε καμία περίπτωση δεν θες ακόμα έναν μπελά στο κεφάλι σου.

Για να αποφύγεις την ακμή στην πλάτη και να απομακρύνεις ή να προλαμβάνεις τα ενοχλητικά σπυράκια τότε άρχισε να υιοθετείς τα παρακάτω tips κι όλα θα πάνε καλύτερα.

Μαλλιά: Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και την ώρα που κοιμάσαι, τα μαλλιά σου είναι πολύ πιθανό να ακουμπούν στην πλάτη σου. Αυτός μπορεί να είναι ένας παράγοντας που προκαλεί ακμή στο σημείο αυτό. Καλό είναι να πιάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα ή κότσο αν αντιμετωπίζεις αντίστοιχο πρόβλημα γιατί τα μαλλιά μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια που είναι επιβαρυτνικά για την πλάτη σου.

Ρούχα: Η ζέστη και η υγρασία προκαλούν συχνά εφίδρωση και αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που βγάζεις σπυράκια. Όταν λοιπόν η πλάτη σου είναι ιδρωμένη και το μπλουζάκι σου ακουμπάει πάνω της τότε οι πιθανότητες για σπυράκια αυξάνονται κατά πολύ. Αν αντιμετώπιζεις παρόμοιο πρόβλημα, φρόντισε τα ρούχα σου να είναι πιο φαρδιά και προτίμησε τα βαμβακερά υφάσματα.

Σουτιέν: Είναι ένας ακόμα παράγοντας που μπορέι να ερεθίζει την επιδερμίδα σου και να προκαλεί σημάδια ακμής. Κι αυτό γιατί τα σουτιέν δεν τα πλένεις όσο συχνά θα έπρεπε και φυσικά είναι σχεδόν ακατόρθωτο να σιδερωθούν. Έτσι όλα τα μικρόβια από το σουτιέν σου ακουμπούν στην πλάτη σου και δεν θέλω να σκεφτώ πόσα μένουν σε αυτή όταν το βγάζεις. Τα σπυράκια πάντως σίγουρα!

Γυμναστική: Γρήγορα μπάνιο μετά τη γυμανστική! Ειδικά αν ιδρώνεις πολύ στο γυμανστήριο ή όπου αλλού αθλήσαι τότε μόλις τελειώσεις βγάλε τα ρούχα σου και τρέξε στο ντους. Η λιπαρότητα που τυχόν μένει στην πλάτη είναι ότι ακριβώς χριεάζονται τα σπυράκια για να κάνουν εμφάνσιη.

Σφουγγάρι: Με τι πλένεσαι στο ντους; Αν χρησιμοποιείς σφουγγάρι – που είναι και το πιο πιθανό – τότε πρέπει να το πλένεις αλλά και να το αλλάζεις συχνότερα. Και μην ξεχάσεις να κάνεις ένα check στο αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς. Μπορεί να έχει κι αυτό μερίδιο ευθύνης για την ακμή που εμφάνισες στην πλάτη σου.