ΜΑΛΛΙΑ

4 τρόποι να πιάσεις τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και το επόμενο πρωί να έχεις μπούκλες

Imaxtree Imaxtree

Το να ξυπνάμε με όμορφα μαλλιά είναι το όνειρο των περισσοτέρων από εμάς. Κι αν μέσα στα #hairgoals σου είναι να ξυπνάς με τέλειες μπούκλες στα μαλλιά σου, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να το κάνεις πραγματικότητα.

 

 

 

Γιατί συγκεντρώσαμε όχι έναν, αλλά τέσσερις τρόπους να πιάσεις τα μαλλιά σου πριν κοιμηθείς και το επόμενο πρωί να έχεις μπούκλες! Από την κλασική μέθοδο της γαλλικής πλεξούδας, μέχρι και το κόλπο με τις κάλτσες. Τι λες;

Η κλασική πλεξούδα

Είναι η πιο εύκολη και παραδοσιακή μέθοδος να ξυπνήσεις με wavy μαλλιά και την ξέρεις σίγουρα από τότε που πήγαινες νηπιαγωγείο. Ξεκίνα κάνοντας μία βαθιά χωρίστρα στη μέση σε στεγνά ή νωπά (προσοχή, όχι βρεγμένα) μαλλιά και στη συνέχεια, χώρισε το τμήμα των μαλλιών σου σε τρία επιμέρους τμήματα, δημιουργώντας μία κλασική- σχετικά χαλαρή- πλεξούδα. Στερέωσε στο τέλος με ένα scrunchie ή ένα λαστιχάκι. Το επόμενο πρωί λύσε τα μαλλιά σου και ψέκασε λίγη λακ για μεγαλύτερη διάρκεια ή ένα spray αλατόνερου για πιο beachy εφέ.

Δύο/ Τρεις πλεξούδες

Στην ίδια λογική με την κλασική γαλλική πλεξούδα, πλέξε τα μαλλιά σου σε μία, δύο ή και περισσότερες πλεξούδες όταν είναι στεγνά ή νωπά. Ανάλογα με το πόσο πλούσια είναι η κόμη σου, χώρισε τα μαλλιά σου σε τμήματα και επίλεξε να κάνεις δύο, τρεις ακόμη και τέσσερις πλεξούδες. Μόλις ξυπνήσεις λύσε και βούρτσισε τα μαλλιά σου. Στο τέλος ψέκασε με ένα spray για ενυδάτωση και κράτημα.

Boxer Braid Method

Αν θέλεις ένα πιο έντονα wavy αποτέλεσμα, τότε δοκίμασε τη μέθοδο των boxer braids. Σε αντίθεση με την κλασική πλεξούδα, τα boxer braids είναι πιο σφιχτά και θα σου χαρίσουν μικρότερες, πιο ομοιόμορφες μπούκλες σε όλο το μήκος των μαλλιών. Είναι ιδανική μέθοδος για γυναίκες που έχουν πολύ πυκνά μαλλιά.

Κάλτσες

Τα βήματα απλά σύμφωνα με τη hairstylist και beauty expert Justine Marjan (ίσως να τη θυμάσαι από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μιας και επιμελήθηκε τα χτενίσματα αρκετών οίκων Μόδας). Στην αρχή ψεκάζει τα μαλλιά της με ένα spray μαλλιών για να τα προστατεύσει από το φριζάρισμα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα άψογο hairstyling και στη συνέχεια, αφού τα χωρίσει σε τέσσερα μεγάλα τμήματα, τα τυλίγει γύρω από τις κάλτσες και τα αφήνει μέχρι το επόμενο πρωί. Τόσο απλά, τόσο εύκολα. Την επόμενη μέρα, ξετυλίγει τα μαλλιά της με προσοχή και ανοίγει τις σφιχτές μπούκλες με τα δάχτυλά της για ένα πιο ομοιόμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα. Για όλη τη διαδικασία πάτα play στο παρακάτω βίντεο.