ΑΡΩΜΑ

4 τρόποι να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο το καλοκαίρι

Unsplash

Κακά τα ψέματα, το άρωμα είναι το πώς θέλεις να σε βλέπουν και να σε θυμούνται. Και ναι, ένα άρωμα- η δική σου αρωματική εσάνς- μπορεί να σε ξεχωρίσει μέσα στο πλήθος, αλλά και να σου φτιάξει τη διάθεση. Για παράδειγμα, ποια δεν μπαίνει αυτόματα σε καλοκαιρινό mood μυρίζοντας το Bronze Goddess της Estee Lauder ή το Beach από Bobbi Brown;

Παρ’ όλα αυτά και το άρωμα έχει τα μυστικά του για να διαρκεί περισσότερο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 4 τρόπους να το κάνεις να διαρκεί περισσότερο.

4 τρόποι να το κάνεις να διαρκεί περισσότερο το άρωμά σου

– Ψέκασε στρατηγικά

Ένα κόλπο για να μυρίζεις το άρωμά σου από την κορυφή έως τα νύχια (κυριολεκτικά) είναι να το ψεκάσεις στον αέρα και στη συνέχεια να περάσεις μέσα από αυτό το «αρωματικό σύννεφο». Με αυτόν τον τρόπο η μυρωδιά του «προσγειώνεται» παντού: Από τα μαλλιά και τους ώμους σου, έως και τα δάχτυλά σου. Plus: Αν θέλεις extra διάρκεια ή μεγαλύτερη ένταση, μπορείς να ψεκάσεις από πριν, τα ρούχα σου μ’ αυτό ή μ’ ένα αρκετά ελαφρύ mist.

– Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα συγκαταλέγεται στις βασικότερες- αν όχι η βασικότερη- αιτία που ένα άρωμα δεν έχει μεγάλη διάρκεια. «Το αφυδατωμένο, «σκασμένο» δέρμα ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ένα άρωμα να έχει διάρκεια» λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτόν τον λόγο, φρόντισε, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, να είναι η επιδερμίδα σου καλά ενυδατωμένη πίνοντας αρκετό νερό, αλλά και απλώνοντας μία γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής στα σημεία των παλμών (πχ στους καρπούς σου) και γενικότερα όπου σου αρέσει να ψεκάζεις με το άρωμά σου.

– Πρόσεξε πού το αποθηκεύεις

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία ανεβαίνει, θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο χώρο που αφήνεις/ αποθηκεύεις το άρωμά σου. «Τα αρώματα θυμίζουν λίγο το κρασί. Αν εκτεθούν σε υπερβολική ζέστη ή φως, ιδιαίτερα οι νότες κορυφής χάνουν τη δύναμή τους» λένε οι experts. Γι’ αυτό, καλό είναι να αποφύγεις να τα αφήνεις σε μέρη που πέφτει ο ήλιος όπως δίπλα στο παράθυρο του μπάνιου ή στο μπουντουάρ σου και γενικότερα σε σημεία του σπιτιού όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή ή δραστικά μεταβλητή. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το άρωμά σου να εξατμιστεί πιο γρήγορα και να χάσει τη φρεσκάδα και τη δύναμή του. Παράλληλα, σταδιακά, μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα της σύστασης, ενώ μπορεί να παρατηρήσεις και αποχρωματισμό. Ένα ψυχρότερο, ξηρότερο και πιο σκοτεινό περιβάλλον είναι πάντα καλύτερο- ακόμη και το ψυγείο, αν ρυθμίσεις τη θερμοκρασία- προκειμένου να παρατείνεις τη ζωή του.

– Ψέκασε με αυτό  τη βούρτσα των μαλλιών σου

Εάν θέλεις να κάνεις ακόμη πιο έντονη την παρουσία του αρώματος πάνω σου, ψέκασέ το πρώτα στη βούρτσα σου και έπειτα με αυτή χτένισε τα μαλλιά σου. Μην ψεκάζεις απευθείας πάνω στα μαλλιά σου, καθώς το αλκοόλ μπορεί να τους προκαλέσει φθορά.

Extra Tip: Μην ξεχνάς πως εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει ο τύπος του αρώματος. Αν το «Eau de Toilette» χάνει την έντασή του στην επιδερμίδα σου μετά από κάποιες ώρες, δοκίμασε την «Eau de Parfum» εκδοχή του αγαπημένου σου αρώματος. Πρόσεξε βέβαια, γιατί ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, καλό είναι να αποφεύγεις τα πιο βαριά αρώματα- που σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία κάνουν ακόμη πιο έντονο το άρωμα. Μία καλή εναλλακτική είναι να κάνεις layering (να συνδυάσεις δηλαδή) αρώματα με δροσερές, διαφορετικές νότες.