ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Τόσος χρόνος χρειάζεται για να δεις αν η ενυδατική κάνει δουλειά στο δέρμα σου

Imaxtree Imaxtree

Σχεδόν κάθε φορά που παίρνουμε μία νέα ενυδατική στα χέρια μας οι προσδοκίες μας εκτοξεύονται στα ύψη. Η διαφήμιση, τα reviews στο διαδίκτυο, τα vlogs στο youtube μας προετοιμάζουν με αργά αλλά πολύ σταθερά βήματα για το θαύμα. Το ίδιο συμβαίνει με όλα περίπου τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας αλλά και τα καλλυντικά.

Κάπως έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που η προσγείωση είναι ανώμαλη και η απογοήτευση ακόμη μεγαλύτερη- αν κρίνεις από την ανυπομονησία με την οποία ξεκίνησες για να δεις αποτελέσματα εδώ και τώρα. Βέβαια, όπως πολλά άλλα πράγματα σ΄αυτή τη ζωή- δεν θα τα αναλύσω εδώ- έτσι και η ενυδατική θέλει τον χρόνο της για να δράσει και να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σου ή απλά να καταλάβεις πως αυτό το προϊόν δεν έκανε για εσένα.

Το μεγαλύτερο μυστικό σε κάθε περίπτωση; Η συνέπεια στη χρήση της. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να δίνει χρόνο στα προϊόντα που επιλέγει και χρησιμοποιεί, αλλά και να ξέρει τι να περιμένει από το καθένα ξεχωριστά. Επίσης, καλό θα ήταν κάθε γυναίκα να κάνει σταδιακά και βήμα- βήμα τις όποιες αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της, προσθέτοντας ή αφαιρώντας προϊόντα και όχι να την αλλάζει εξ’ ολοκλήρου, τονίζουν πολλοί δερματολόγοι. Εξάλλου, από τη φύση του το δέρμα χρειάζεται χρόνο για να γίνουν εμφανείς οι όποιες αλλαγές.

Τώρα, πόσος καιρός χρειάζεται να περιμένεις για να δεις αν η ενυδατική σου λειτουργεί πραγματικά στην επιδερμίδα σου;

Αν η ενυδατική σου είναι αρκετά αποτελεσματική, θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Αν και οι περισσότερες γυναίκες βιάζονται να χαρακτηρίσουν καλό ή κακό ένα προϊόν μετά από την πρώτη μόνο χρήση, το σωστό είναι να περιμένουν δύο εβδομάδες για να δουν πώς είναι πραγματικά και να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη άποψη. Plus: Δίνοντας λίγο περισσότερο χρόνο, μπορείς να συνειδητοποιήσεις εάν η επιδερμίδα σου μένει πραγματικά ενυδατωμένη και αν το προϊόν αξίζει να πάρει μία σταθερή θέση στη ρουτίνα σου.

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση παίζει ρόλο ο τύπος της επιδερμίδας αλλά και η όψη της αμέσως μετά την εφαρμογή της κρέμας.