ΠΡΟΣΩΠΟ

Toner: Λύνουμε 4 βασικές απορίες σου

iStock

Οι λάτρεις της ομορφιάς και οι πιστοί του K-Beauty ορκίζονται σ΄ αυτό. Το toner/ τονωτική λοσιόν, είναι το προϊόν που απομακρύνει τυχόν ρύπους, σμήγμα ή υπολείμματα του μακιγιάζ που έμειναν στην επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό, ακόμη και το χλώριο ή μέταλλα από το νερό. Μειώνει την εμφάνιση των πόρων και τη λιπαρότητα, συμβάλλει και στη διατήρηση της ισορροπίας του pH του δέρματος, που ενδεχομένως να διαταράσσεται, απολεπίζει, αλλά και προετοιμάζει την επιδερμίδα για τα συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.

 

Κι αφού εξηγήσαμε τί κάνει το toner στη beauty ρουτίνα μας, ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε 4 βασικές ερωτήσεις που αφορούν τον τρόπο και τη συχνότητα χρήσης του.

Απαντάμε σε 4 βασικές ερωτήσεις για το toner

-Με ποια σειρά μπορείς να το εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Αμέσως μετά τον καθαρισμό, σε καθαρή επιδερμίδα, εφάρμοσε το toner. Αφήνοντας την επιδερμίδα σου νωπή μετά το toner, άπλωσε το επόμενο skincare προϊόν- την essence ή το serum. Μ΄ αυτόν τον τρόπο, επιτρέπεις στα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα σου, βελτιώνοντας τα αποτελέσματα της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Συνέχισε μ’ ένα serum ή μία κρέμα ματιών, την ενυδατική κρέμα ημέρας και φυσικά, στο τέλος το αντηλιακό σου. Ευτυχώς, λόγω της υδαρής υφής του το toner, δεν πέφτει καθόλου «βαρύ» και δεν αφήνει sticky τελείωμα στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να συνδυάζεται άψογα με την υπόλοιπη ρουτίνα.

-Πώς το εφαρμόζεις;

Οι τρόποι για να χρησιμοποιήσεις το toner είναι οι εξής 2: Είτε να εμποτίσεις ένα cotton pad με toner και να το περάσεις στο πρόσωπό σου, είτε να ρίξεις μία ποσότητα στα καθαρά χέρια σου και μετά να το απλώσεις στην επιδερμίδα χτυπώντας ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί. Αν έχεις ξηρό τύπο δέρματος προτίμησε τον τελευταίο τρόπο.

-Ποιο να διαλέξεις;

Την ίδια φιλοσοφία που ακολουθείς για να διαλέξεις τη κρέμα, το serum, το αντηλιακό σου κλπ, ακολουθείς και στην περίπτωση του toner. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις ένα toner, που να ταιριάζει στον τύπο και τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Για παράδειγμα, άλλο toner θα επιλέξεις αν έχεις ακνεϊκή επιδερμίδα, άλλο αν θέλεις να επαναφέρεις τη χαμένη της λάμψη (τσέκαρε με βιταμίνη C) άλλο για απολέπιση (πχ με γλυκολικό οξύ), άλλο αν θέλεις περισσότερη ενυδάτωση και άλλο αν έχεις ώριμη επιδερμίδα.

Τα περισσότερα toners περιέχουν ενεργά συστατικά όπως AHA, ρετινόλη, σαλικυλικό οξύ κλπ. Επαναφέρουν την ισορροπία στο pH της επιδερμίδας και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να αναζωογονούν την επιδερμίδα.

Παράλληλα, διαφορές εκτός από τη σύνθεση, δηλαδή τα συστατικά τους, θα βρεις και στην υφή. Τα περισσότερα toners έχουν υγρή υφή, αλλά υπάρχουν toners σε μορφή spray, gel ή κρέμας, οι οποίες εφαρμόζονται καλύτερα με καθαρά χέρια.

-Μπορείς να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα;

Μπορείς να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα, τόσο στην πρωινή όσο και στη βραδινή σου ρουτίνα. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τη σύνθεση του toner που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς ένα toner με AHA, καλό είναι να περιορίσεις τη χρήση του μία φορά την ημέρα για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμό. Σε κάθε περίπτωση, τσέκαρε στη συσκευασία του εκάστοτε προϊόντος τις οδηγίες- ιδιαίτερα εάν περιλαμβάνει υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών.