ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το βήμα μετά το concealer που λειτουργεί ως φίλτρο για το μακιγιάζ ματιών σου

Pexels

Κεφάλαιο concealer: Έχεις βρει την κατάλληλη απόχρωση, φόρμουλα και υφή. Το επόμενο challenge είναι να μάθεις τα βήματα για να το απλώνεις σωστά κάτω από τα μάτια σου, ώστε να υπάρχει διάρκεια και σταθερότητα. Ήξερες όμως, ότι από μόνο του το concealer δεν αρκεί για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου; Ποια είναι τα βήματα πριν και μετά που δεν πρέπει να παραλείπεις αν θέλεις λεία και «χωρίς έντονες γραμμές» επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου;

 

Όπως έχουμε ξαναπεί, το πρώτο βήμα για κάθε πετυχημένο και με διάρκεια μακιγιάζ είναι η καλή skincare προετοιμασία. Εν προκειμένω, η σωστή και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας γύρω και κάτω από τα μάτια- πριν το μακιγιάζ σε τακτική βάση- με τα κατάλληλα προϊόντα (ενυδατικές κρέμες, ορούς, sticks και gels ματιών) που μεταξύ άλλων στοχεύουν και σε συγκεκριμένες ανάγκες που έχουμε όπως μαύροι κύκλοι, πιο φωτεινή όψη, ρυτίδες κλπ.

Αμέσως μετά τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, ξεκινά το μακιγιάζ. Καλό θα ήταν να περιμένεις μερικά λεπτά μέχρι να προλάβει να απορροφηθεί από την επιδερμίδα η κρέμα ματιών και έπειτα να προχωρήσεις στην εφαρμογή του concealer στην οποία έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές από αυτή εδώ τη στήλη.

Επόμενο step; Η κίνηση- ματ μετά το concealer που λειτουργεί ως φίλτρο blur για το μακιγιάζ των ματιών. Η πούδρα σεταρίσματος. Σ’ αυτό το σημείο, εκτός από την επιλογή του ιδανικού προϊόντος (υπάρχουν ανάλαφρες, διάφανες πούδρες ειδικά για να χρησιμοποιούνται κάτω από τα μάτια που δεν εισχωρούν στις λεπτές ρυτίδες) εξίσου σημαντικός είναι και ο τρόπος- η τεχνική δηλαδή, που εφαρμόζεται το προϊόν κάτω από τα μάτια. Ξέρεις, όμως, πώς να χρησιμοποιείς σωστά την πούδρα σεταρίσματος ιδιαίτερα κάτω από τα μάτια σου; Πάτα play στο παρακάτω video!

Δες πώς να χρησιμοποιείς σωστά την πούδρα σεταρίσματος για να σταθεροποιήσεις το concealer κάτω από τα μάτια σου

@christendominique Wow I’m never doing my setting powder the same!! Thanks to @frenchtouchofmakeup for this hack!! #creaseproof #settingpowderhacks #makeuphack ♬ bad habit by steve lacy sped up – cellr

 

Extra Tip: Εκτός από extra διάρκεια και σταθεροποίηση στο concealer, η πούδρα σεταρίσματος φωτίζει την περιοχή κάτω από τα μάτια, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει πιο ξεκούραστο.