ΔΕΡΜΑ

Το βασικό λάθος που κάνεις όταν πλένεις το πρόσωπό σου

Το χειμώνα οι ανάγκες της επιδερμίδας σου αλλάζουν και η ρουτίνα περιποίησής σου χρειάζεται μικρές αλλαγές. Ωστόσο, είμαι σχεδόν βέβαιη ότι ακολουθείς τα ίδια βήματα στο πλύσιμο του προσώπου σου κι αυτό ίσως προκαλεί ξηρότητα και θαμπάδα.

Προφανώς, το κρύο και ο ξηρός αέρας έξω σε αντίθεση με τη ζέστη που υπάρχει στους εσωτερικούς χώρους, συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ξηρότητα της επιδερμίδας σου. Γι’ αυτό πρέπει να αναθεωρήσεις την κλασσική ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου σου και να την προσαρμόσεις στις νέες ανάγκες με βάση τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες.

Αυτό είναι λοιπόν το λάθος που κάνουμε όλες. Δεν αφουγκράζεσαι τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου και απλά καλείσαι να αντιμετωπίσεις τα σημάδια που στην καλύτερη είναι η εμφάνιση ξηρότητας. Τι πρέπει να κάνεις; Ξεκίνα με τα βασικά:

Αφαίρεσε από την πρωινή σου ρουτίνα το πλύσιμο του προσώπου και κράτα τη συνήθεια αυτή για το βράδυ, πριν κοιμηθείς. Μετά από μία μέρα με το πρόσωπό σου να είναι μακιγιαρισμένο και τους ρύπους της ατμόσφαιρας να το έχουν ”λερώσει”, τότε το ντεμακιγιάζ και ο καλός καθαρισμός είναι απαραίτητα. Αφού λοιπόν κοιμηθείς με καθαρό πρόσωπο, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό ξανά το πρωί. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αισθάνεσαι καλά είναι να βάλεις στα χέρια σου λίγη ποσότητα από μία λεπτόρευστη ενυδατική κρέμα και να τρίψεις απαλά το πρόσωπό σου. Ξέβγαλε με ζεστό νερό και τα νεκρά κύτταρα θα έχουν απομακρυνθεί με τον πιο ήπιο τρόπο.

 

– Ένα ακόμα κόλπο για να διατηρήσεις τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα είναι να πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και να ξεβγάζεις το σαπούνι με δροσερό. Το δροσερό νερό συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί όλους εκείνους τους ενυδατικούς παράγοντες που έχει προσφέρει το καθαριστικό σου στο πρόσωπο.

Το νερό έχει την ιδιότητα από μόνο του να επηρεάζει την ισορροπία της επιδερμίδας κι επιφέρει ξηρότητα. Επομένως, καλό είναι να φροντίζεις όλη η διαδικασία να είναι γρήγορη και καλό είναι να πλένεις το πρόσωπό σου την ώρα που κάνεις ντους. Τέλος, βάλε την ενυδατική σου αμέσως μετά το πλύσιμο του προσώπου για να σφραγίσεις την υγρασία

Αν μετά από αυτές τις προσαρμογές και τις δοκιμές, η επιδερμίδα του προσώπου σου παραμένει ξηρή και αφυδατωμένη, τότε δοκίμασε να αλλάξεις το σαπούνι σου με μένα ενυδατικό baume αλλιώς κάνε μία επίσκεψη στο δερματολόγο σου.