ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το tip με την κρέμα ματιών που θα κάνει το concealer να μείνει σταθερό στα μάτια σου

Imaxtree

Ολοκληρωμένο μακιγιάζ χωρίς concealer γίνεται; Ρητορικό το ερώτημα καθώς το concealer είναι αυτό το «μαγικό ραβδί» που κυριολεκτικά σβήνει, καμουφλάρει και καλύπτει τα όποια σημάδια, τους μαύρους κύκλους, την κούραση, κάνοντας το βλέμμα πιο φωτεινό.

Κι αν έχεις ήδη κάνει την επιλογή της κατάλληλης φόρμουλας (υγρό, κρεμώδες κλπ) και της σωστής απόχρωσης, ένα από τα μεγαλύτερα challenges που καλείσαι να αντιμετωπίσεις με το concealer είναι τόσο η διάρκεια όσο και η σταθερότητά του κάτω από τα μάτια σου. Τι πρέπει να κάνεις για να μην «σπάει» το concealer κάτω από τα μάτια σου; Πώς δεν θα σχηματίζονται μικρές λεπτές γραμμές που με το πέρασμα της ώρας γίνονται ακόμη πιο έντονες;

Ένα λιγότερο γνωστό tip με το concealer, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια και προστατεύει από το «σπάσιμο», είναι να προετοιμάσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια με μια κρέμα ματιών που να απορροφάται εύκολα.

Το tip με την κρέμα ματιών πριν βάλεις concealer

Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν αρκετοί, ότι πρέπει να παραλείψεις την κρέμα ματιών για να είναι πιο σταθερό το concealer, η κρέμα ματιών είναι αυτή που θα εξασφαλίσει σωστή και βαθιά ενυδάτωση της περιοχής και μεγαλύτερη ελαστικότητα στο προϊόν (άρα λιγότερο σπάσιμο και αφυδάτωση). Το θέμα και σ’ αυτή την περίπτωση είναι να απλώσεις την κρέμα σωστά.

Ένα καλό κόλπο είναι να εφαρμόζεις λίγη ποσότητα από την κρέμα ματιών μερικά λεπτά πριν ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου, έτσι ώστε, όταν να φτάσεις στο σημείο να βάλεις concealer να έχει προλάβει να απορροφηθεί από την επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζεις σωστά την περιοχή και για το μακιγιάζ. Είναι η κίνηση- ματ επίσης, αν δεν έχεις προλάβει να εφαρμόσεις την κρέμα ματιών κατά τη διάρκεια της skincare ρουτίνας σου. Τι λες;