ΜΑΛΛΙΑ

Το τέλειο και πανεύκολο χτένισμα για τις ημέρες που ο αέρας δεν αφήνει τα μαλλιά σου σε ησυχία

Shutterstock

Υπάρχουν κάποιες μέρες του φθινοπώρου που είναι λίγο πιο δύσκολες από άλλες για τα μαλλιά μας. Τις ημέρες με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και εκείνες με τον πολύ αέρα. Που ξέρεις ότι με το που θα βγεις από το σπίτι τίποτα δεν θα μείνει ακριβώς στη θέση του. Αυτές τις μέρες το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς στρατηγικά. Δηλαδή να κάνεις ένα χτένισμα που να «αντιστέκεται» με στιλ ακόμα κι όταν ο αέρας επιμένει.

Η πιο τι-καιρό-κάνει-σήμερα-άραγε εποχή του χρόνου (aka φθινόπωρο) είναι εδώ. Και μπορεί σήμερα που μιλάμε (ημέρα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου) έξω να κάνει καλοκαίρι, όμως οι αέρηδες και οι βροχές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ο λόγος που πρέπει να ρίχνεις μία ματιά έξω από το παράθυρο (ή να τσεκάρεις τον καιρό) δεν είναι μόνο για το τι ρούχα θα φορέσεις. Αλλά και για το τι χτένισμα θα κάνεις. Γιατί ωραία ίσιωσες τα μαλλιά σου και γυαλίζουν υπέροχα, όμως αν φυσάει δεν πρόκειται να τα ευχαριστηθείς καθόλου. Μάλλον το αντίθετο. Για αυτές τις ημέρες λοιπόν σου βρήκα το τέλειο χτένισμα που όχι μόνο θα κάνει τα μαλλιά σου να μείνουν στη θέση τους, ακόμα κι αν ο αέρας δεν είναι με το μέρος σου, αλλά θα απογειώσει και τις εμφανίσεις σου.

Είναι κομψό, ταιριάζει με κάθε outfit (από sporty μέχρι office και βραδινό) και θα χρειαστεί να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να το πετύχεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λαστιχάκια (μαύρα ή και διάφανα) και ένα λαδάκι ενυδάτωσης.

Το how to

Χτένισε τα μαλλιά σου με τη βούρτσα σου και κάνε τη χωρίστρα σου στη μέση. Πέρνα στις άκρες το λαδάκι μαλλιών που θα ενυδατώσει την τρίχα και θα κάνει τα μαλλιά σου λεία, απαλά και θα τους δώσει λάμψη. Στη συνέχεια πιάσε τα μαλλιά σου σε ένα χαμηλό ponytail.

Ανάλογα με το μήκος το μαλλιών σου θα χρειαστείς και τα αντίστοιχα (σε αριθμό) λαστιχάκια. Χώρισε (νοητά) την κοτσίδα σου σε ίσες αποστάσεις και πέρνα τα λαστιχάκια -το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό αν είναι συμμετρικό, όπως κι αν βάλεις το τελευταίο λαστιχάκι σου αρκετά πάνω από τις άκρες σου. Σε περίπτωση που έχεις φράντζα μπορείς να τη στερεώσεις με hair clips. Και είσαι έτοιμη.