ΠΡΟΣΩΠΟ

Το skincare συστατικό που λειτουργεί όπως η ρετινόλη και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα

Pexels

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη (και τις «θαυματουργές» ιδιότητες) της ρετινόλης στην επιδερμίδα μας. Παρ’ όλα αυτά, αρκετές φορές, κατά τη χρήση της, μπορούν να παρατηρηθούν ερυθρότητα, ξεφλούδισμα, υπερευαισθησία και ξηρότητα- ιδιαίτερα αν έχεις ευαίσθητη ή πολύ ξηρή επιδερμίδα, μιας και η ρετινόλη μπορεί να δράσει αρκετά επιθετικά προς το δέρμα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τη λύση δίνει το bakuchiol, ένα skincare συστατικό που αποτελεί την πιο δημοφιλή εναλλακτική της ρετινόλης. (Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη, αλλά μία επανάληψη ενόψει νέας σεζόν επιβάλλεται).

 

Στην ουσία το bakuchiol, ως ισχυρό φυσικής προέλευσης αντιοξειδωτικό, έχει τα ίδια οφέλη με τη ρετινόλη στην επιδερμίδα, όπως η επιτάχυνση της κυτταρικής ανανέωσης, η ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου, η μείωση των σκούρων κηλίδων (δυσχρωμίες κλπ) αλλά και των σημαδιών γήρανσης όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες, η βελτίωση της σφριγηλότητας και ελαστικότητας της επιδερμίδας κλπ χωρίς όμως, να προκαλεί οποιοδήποτε ερεθισμό ή τσούξιμο, όπως αποδεικνύεται από διάφορες μελέτες.

Γιατί να εντάξεις το bakuchiol στη skincare ρουτίνα σου

Έχει ήπια δράση (είναι εντελώς φυσικό συστατικό) και γι αυτό το λόγο, καθίσταται ιδανικό να χρησιμοποιείται απ’ όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και τον πιο ευαίσθητο, αλλά και από γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Με μία φράση είναι απόλυτα ασφαλές και μια εναλλακτική λύση για όσους δεν μπορούν να ανεχθούν ακόμη και τα πιο ήπια ρετινοειδή. Ιδανική επιλογή γι αυτή την περίοδο που ο καιρός είναι ακόμη καλός και δεν θέλεις να εντάξεις ακόμη τη ρετινόλη στη skincare ρουτίνα σου.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως το bakuchiol είναι vegan, σε αντίθεση με ορισμένες πηγές ρετινόλης.

Όσο για το πώς μπορείς εύκολα να ενσωματώσεις το bakuchiol στη skincare ρουτίνα σου, χρησιμοποίησέ το όπως θα έκανες μ’ έναν ορό ρετινόλης, εφαρμόζοντάς το το βράδυ μετά τον καθαρισμό.