ΠΡΟΣΩΠΟ

Το skincare combo που θα κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου

Imaxtree Imaxtree

Μία κρέμα δεν φέρνει την άνοιξη στην επιδερμίδα σου. Κι αν είσαι skincare addict, θα ξέρεις από πρώτο χέρι πως η υγιής, λαμπερή και νεανική όψη της επιδερμίδας μας «κρίνεται» πλέον από τα «μαγικά» skincare combos ή αλλιώς τους κατάλληλους συνδυασμούς συστατικών στα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση για την περιποίησή της.

Και δεν είναι μόνο οι δερματολόγοι, οι skincare experts και οι beauty editors σε όλο τον κόσμο που ορκίζονται σε αυτά τα combos. Είναι και οι εκατομμύρια γυναίκες που τα έχουν δοκιμάσει, αγαπήσει και εντάξει στη beauty ρουτίνα τους, βλέποντας ιδίοις όμμασι τα αποτελέσματα στην επιδερμίδα τους. Ένας από τους συνδυασμούς που λατρεύω- και γενικά θεωρείται «θαυματουργός»- είναι αυτός της βιταμίνης C και του αντηλιακού. Σου εξηγώ παρακάτω τι, πώς και γιατί:

Η βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι ίσως το πιο γνωστό συστατικό για τις αντιοξειδωτικές αντιγηραντικές αλλά και λευκαντικές του ιδιότητες. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις από αυτή εδώ τη στήλη για τη βιταμίνη C και τα πολλαπλά οφέλη της στη φροντίδα της επιδερμίδας μας. Γιατί, εκτός από απαραίτητη στη διατροφή μας, η βιταμίνη C μειώνει λεπτές γραμμές, ρυτίδες αλλά και τον ανομοιόμορφο τόνο, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές επιθέσεις, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, και επαναφέρει άμεσα την ελαστικότητα και τη χαμένη λάμψη. Με δύο λόγια, συμβάλλει στην ορατή και απτή βελτίωση της ποιότητας της υφής της επιδερμίδας, γι’ αυτό θεωρείται και ένα από τα πιο «hot» συστατικά της beauty ρουτίνας. Μάλιστα, είναι από τα πιο αγαπημένα συστατικά των δερματολόγων αλλά και των skin experts που αποδεδειγμένα βοηθούν στη μάχη που λέγεται «αντιγήρανση της επιδερμίδας».

Το αντηλιακό

Από την άλλη πλευρά, το αντηλιακό είναι το must κάθε ρουτίνας ομορφιάς σε κάθε ηλικία, ανεξάρτητα από τον καιρό ή την εποχή. Προστατεύει από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου που αφενός συνδέονται με την γήρανση aka φωτογήρανση (UVA ακτινοβολία), αφετέρου, μπορούν να επιβαρύνουν ακόμη και να βλάψουν την υγεία της επιδερμίδας – κυρίως αυτή του προσώπου (UVB ακτινοβολία).  Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς σε κάθε περίπτωση είναι πως η φθορά της επιδερμίδας, από την έκθεση, στον ήλιο, γίνεται, σταδιακά, ανεξάρτητα από το αν προκαλείται ηλιακό έγκαυμα (από το αν δηλαδή βλέπεις κάποια ορατή άμεσα αλλαγή στην επιδερμίδα σου).

Ο «μαγικός» συνδυασμός για την επιδερμίδα

Ο συνδυασμός της βιταμίνης C με το αντηλιακό θεωρείται πραγματικά ιδανικός για να μεταμορφώσει την επιδερμίδα. Κι αυτό γιατί όταν η βιταμίνη C συνδυαστεί με το SPF, η επιδερμίδα λαμβάνει μία πολύπλευρη προστασία, καθώς ενισχύεται η δύναμη που παρέχει το αντηλιακό από τις UV ακτίνες του ήλιου, μειώνεται η εμφάνιση σημαδιών γήρανσης (όπως ρυτίδες), δυσχρωμιών (όπως οι καφέ κηλίδες) ή ελευθέρων ριζών, ενώ παράλληλα τονώνεται η λάμψη της.

Ποια προϊόντα να συνδυάσεις;

Ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς στην πρωινή μου beauty ρουτίνα είναι καθημερινά το combo ενός serum aka ορού με φόρμουλα που περιέχει βιταμίνη C και του αγαπημένου μου αντηλιακού. So simple!