ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το πιο τέλειο κόλπο για να κάνεις ψεύτικες φακίδες στο πρόσωπό σου

Pexels

Με τις φακίδες συμβαίνει ό,τι και με τα σγουρά μαλλιά. Όσα κορίτσια τις έχουν προσπαθούν (ok ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά) να τις καλύψουν με το μακιγιάζ, ενώ όσες δεν τις έχουμε, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να τις αποκτήσουμε στο πρόσωπό μας, μέσω του μακιγιάζ, έστω και για μια βραδιά. Ένα summer makeup look.

Οι φακίδες είναι μέσα σ΄ αυτές τις λεπτομέρειες που δίνουν έναν πιο καλοκαιρινό και ανέμελο αέρα στο τελικό look μας και αυτό είναι κάτι που τα κορίτσια στο Instagram και το Tik Tok, ξέρουν πολύ καλά. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάμποσα βιντεάκια με tips/ κόλπα για το πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει ψεύτικες φακίδες με τη δύναμη του μακιγιάζ. Ένα από αυτά, θα δεις παρακάτω.

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι:

Ένα μολύβι φρυδιών σε μία καφέ απόχρωση
Ένα setting spray μακιγιάζ

Το κόλπο είναι πανεύκολο:

Σε πρώτη φάση, το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις αρκετά dots- ακανόνιστες τελίτσες- με το πενάκι φρυδιών στις άκρες των τριών μεσαίων δαχτύλων σου. Στη συνέχεια, ψεκάζεις μια γενναιόδωρη ποσότητα με το setting spray τα σημεία αυτά και αμέσως εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου. Το μυστικό είναι να απλώσεις ταμποναριστά τα δάχτυλά σου πάνω στη μύτη και στη συνέχεια στα μάγουλά σου με φορά προς τα έξω. Στην ουσία, τα δάχτυλά σου λειτουργούν ως ένα είδος στάμπας πάνω στην επιδερμίδα σου.

Πάτα play στο παρακάτω video για να δεις το κόλπο για να κάνεις ψεύτικες φακίδες:

Να πούμε σ’ αυτό το σημείο πως στην αγορά μπορεί να βρει κανείς ένα εξειδικευμένο προϊόν γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Το Freck είναι ένα προϊόν που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για να μπορεί κανείς να κάνει τις πιο ωραίες -σχεδόν φυσικές- φακίδες. Θυμίζει αρκετά καφέ mini eyeliner και έχει πολύ λεπτή μύτη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις και σ’ αυτή την περίπτωση είναι να ακουμπήσεις το πινελάκι σε μερικά σημεία (στη μύτη, τα ζυγωματικά κλπ) , δημιουργώντας μικροσκοπικές ακανόνιστες κουκίδες και στη συνέχεια, να ταμπονάρεις με τα δάχτυλά σου για μια ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα.