ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Concealer: Το πιο συχνό λάθος που κάνεις, σύμφωνα με τον αγαπημένο makeup artist της Kim Kardashian

Μπορούμε να τις χρεώσουμε πολλά, κανένα όμως, ψεγάδι στο μακιγιάζ της. Γιατί, η Kim Kardashian α) ξέρει και β) εμπιστεύεται τους καλύτερους στο είδος τους makeup artist για τις εμφανίσεις της. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε φορά που διαβάζουμε συνέντευξη του Mario Dedivanovic, (aka ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από κάθε αψεγάδιαστο μακιγιάζ της Kim Kardashian και πολλών ακόμη διάσημων κυριών του Hollywood) είμαστε εκεί για να κρατήσουμε σημειώσεις. Τώρα θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε το concealer.

Μιλώντας αυτή τη φορά στο Byrdie, ο makeup artist, άνοιξε το κεφάλαιο «concealer» αποκαλύπτοντας το πιο συχνό λάθος που έχει δει να κάνουμε εμείς οι γυναίκες χρησιμοποιώντας το στο μακιγιάζ μας.

Το πιο συχνό λάθος με το concealer

«Ένα λάθος με το concealer που συχνά βλέπω να κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι ότι δεν κάνουν καλό blending ή δεν το σετάρουν σωστά κάτω από την περιοχή των ματιών τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο makeup artist και συνεχίζει εξηγώντας βήμα-βήμα τη σωστή διαδικασία.

Ο σωστός τρόπος να απλώνεις το concealer

«Με ένα flat πινέλο άπλωσε ταμποναριστά το concealer κάτω από την περιοχή των ματιών και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο υπάρχει ατέλεια.

Στη συνέχεια, με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι μακιγιάζ, ξεκίνα να κάνεις blending με το concealer κάτω από τα μάτια με φορά προς την εξωτερική γωνία.

Για να αποφύγεις να «σπάσει» το concealer και να κρατήσει για περισσότερη ώρα, άπλωσε λίγη ανάλαφρη πούδρα σεταρίσματος, απευθείας αμέσως μετά το blending με το σφουγγαράκι. Με αυτόν τον τρόπο, το concealer δεν μπαίνει μέσα στις λεπτές γραμμές της επιδερμίδας.»

Όσο για την ιδανική απόχρωση concealer, ο Mario Dedivanovic προτρέπει κάθε γυναίκα να κάνει «shade match» προκειμένου να βρει το concealer που της ταιριάζει, επιλέγοντας παράλληλα το βαθμό κάλυψης που θέλει.

«Συνδύασε τις αποχρώσεις και μη φοβάσαι να δημιουργήσεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο. Το mixing and matching είναι το καλά φυλαγμένο μυστικό κάθε makeup artist. Όλοι έχουμε μοναδικό- ξεχωριστό τόνο επιδερμίδας και γι αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία προσαρμοσμένη κάλυψη για ένα πιο natural-looking αποτέλεσμα.»