ΔΕΡΜΑ

Το μυστικό για βελούδινες φτέρνες

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που πρέπει η περιποίηση των άκρων είναι απαραίτητη. Ενώ τα χέρια ανήκουν στις προτεραιότητές σου όλο το χρόνο, τα πόδια χρειάζονται λίγη περισσότερη προσοχή τώρα καθώς εκτίθενται συνέχεια εξαιτίας των ανοιχτών παπουτσιών. Επιπλέον, η θάλασσα και η άμμος ή τα βότσαλα, προκαλούν αφυδάτωση με αποτέλεσμα να σκάνε πιο εύκολα οι φτέρνες σου και να χαλάνε την όψη του όμορφου πεντικιούρ σου.

Τι πρέπει να κάνεις; Οι επιλογές σου είναι πολλές και όλες πολύ εύκολες. Ωστόσο υπάρχει ένας τρόπος που θα σου δώσει νωρίτερα το αποτέλεσμα που θες και θα τις διατηρεί απαλές για περισσότερο.

Αφού έχεις ξεμπερδέψει με τη ράσπα ή την ελαφρόπετρα κι έχεις διώξει το ξεραμένο δέρμα και τα νεκρά κύτταρα από τις φτέρνες σου, πάρε μία γερή ποσότητα βαζελίνης και άπλωσέ τη πάνω τους. Το σωστό είναι να βάλεις καλτσάκια από πάνω και η διαδικασία να συμβεί πριν κοιμηθείς, έτσι ώστε να μείνουν έτσι όλη νύχτα. Ένεκα όμως της ζέστης, μπορείς απλά να τυλίξεις γύρω τους μία διάφανη μεμβράνη που θα διατηρήσει την υγρασία και θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να απορροφήσει όσο περισσότερο προϊόν γίνεται. Μία ώρα είναι αρκετή, κυρίως αν το κάνεις μία φορά την εβδομάδα και καλύτερα το βράδυ, καθώς μετά οι φτέρνες σου θα είναι πολύ λιπαρές για να βάλεις τα σανδάλια σου και να περπατήσεις.

Extra tip 1: Για να διατηρήσεις τις φτέρνες σου απαλές, μην ξεχνάς να τις ενυδατώνεις κάθε φορά που απλώνεις κρέμα ή λάδι στο σώμα σου. Υπάρχουν ειδικές κρέμες για τα πόδια που όχι μόνο θα διατηρήσουν την απαλότητά τους αλλά θα σου προσφέρουν και μία αίσθηση ανακούφισης και δροσιάς σε περίπτωση που είναι κουρασμένες.

Extra tip 2: Αντί για βαζελίνη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία.