ΜΑΛΛΙΑ

Το Multi-Masking είναι το νέο hair trend. Γιατί τα μαλλιά σου χρειάζονται παραπάνω από μία μάσκα

Imaxtree Imaxtree

Το Multi-Masking εμφανίστηκε ως big trend πριν κάμποσα χρόνια στον χώρο της ομορφιάς, αποδεικνύοντας πως η επιδερμίδα μας έχει παραπάνω από μία ανάγκες, οι οποίες εξαρτώνται από την ηλικία, την εποχή, τον εκάστοτε τρόπο ζωής, ορμονολογικές αλλαγές, τις περιβαλλοντικές συνθήκες αλλά και την περιοχή του προσώπου. Για παράδειγμα, η επιδερμίδα στην Τ-ζώνη του προσώπου τείνει να είναι πιο λιπαρή, ενώ ταυτόχρονα γύρω από τα μάτια πιο αφυδατωμένη. Διεσταλμένοι πόροι μπορούν να εμφανιστούν ακόμη και σε ένα κανονικό τύπο δέρματος και όχι μόνο στα λιπαρά. Έλλειψη λάμψης μπορεί να εμφανίζει ακόμη και μία κανονική επιδερμίδα. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε η τάση του Multi-Masking, που στην ουσία σε «προτρέπει» συνδυάσεις παραπάνω από μία διαφορετικού τύπου μάσκες, στοχεύοντας στις εξειδικευμένες ανάγκες της εκάστοτε περιοχής του προσώπου.

 

Έτσι, σύμφωνα με το Multi-Masking μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία μάσκα για βαθιά ενυδάτωση κάτω από τα μάτια, την ίδια ώρα που στην Τ-ζώνη έχεις απλώσει μία μάσκα με άργιλο για βαθύ καθαρισμό και στην υπόλοιπη επιδερμίδα σου μία μάσκα λάμψης. Το θέμα, σε κάθε περίπτωση, είναι να βρίσκεις κάθε φορά το κατάλληλο προϊόν- την ιδανική μάσκα που εξυπηρετεί τη δεδομένη ανάγκη σου (μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία ενυδατική μάσκα, μία detox, μία για λάμψη, μία για βαθιά θρέψη, για ανάπλαση, για σύσφιγξη, για τόνωση κλπ). Κι αυτό γιατί, όπως σου είπα, ενώ έχουμε έναν συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας (πχ κανονικό), ορισμένες περιοχές του έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες (π.χ πιο έντονη λιπαρότητα).

Όλη αυτή η εισαγωγή έγινε, για να σου εξηγήσω, πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Το τριχωτό της κεφαλής μας, οι ρίζες και οι άκρες των μαλλιών μας μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες. Αρκεί να σκεφτείς τις φορές που μπορεί να έχεις αισθανθεί τις ρίζες των μαλλιών σου πιο λιπαρές ενώ την ίδια ώρα οι άκρες σου είναι super αφυδατωμένες. Σ’ αυτό το σημείο, σου συστήνω το Multi-Masking στα μαλλιά ή αλλιώς το Hair Multi-Masking που στην ουσία,  επιτρέπει να  χρησιμοποιείς διαφορετικές μάσκες σε διαφορετικές περιοχές.

Για παράδειγμα, στις αφυδατωμένες άκρες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια σούπερ ενυδατική μάσκα στο μήκος και στις άκρες των μαλλιών σου, ενώ ταυτόχρονα αν έχεις λιπαρό τριχωτό της κεφαλής μία θεραπεία στο τριχωτό και τις ρίζες των μαλλιών σου.

Είσαι έτοιμη για Hair Multi-Masking; Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις αγαπημένες μας μάσκες μαλλιών:

-Για τις κατεστραμμένες άκρες:

μαλλιά
SEPHORA

Briogeo Don't Despair, Repair! Strength + Moisture Leave-In Mask

Η μάσκα ενυδάτωσης και ενδυνάμωσης Don’t Despair, Repair! δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, είναι εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα φυκιών, πανθενόλης και έχει σχεδιαστεί βάσει μιας τεχνολογίας μικροενθυλάκωσης ελαίου argan. Αποκαθιστά τη φθορά και τις σπασμένες άκρες, χαρίζοντας πιο δυνατά, πιο απαλά, πιο υγιή και πιο ενυδατωμένα μαλλιά στη στιγμή. Αυτή η μάσκα σε σπρέι ενδείκνυται για όλους τους τύπους μαλλιών και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για πολύ ξηρά, κατεστραμμένα ή/και χημικά επεξεργασμένα μαλλιά.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

-Για το τριχωτό της κεφαλής:

Multi- Masking
SEPHORA

Virtue Exfoliating Scalp Treatment

Μια πλούσια, ανάλαφρη κρέμα δύο σε ένα: αποτοξινώνει το τριχωτό της κεφαλής απομακρύνοντας υπολείμματα και ρύπους, θρέφει τα μαλλιά και επαναφέρει την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Όπως και στην επιδερμίδα του προσώπου, ρύποι, σμήγμα και υπολείμματα συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής. Η Exfoliating Scalp Treatment της Virtue(R)i είναι μια πλούσια, ανάλαφρη κρέμα που απολεπίζει απαλά τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, επαναφέρει την ισορροπία και θρέφει χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Τα μικροσφαιρίδια ρυζιού και τα ένζυμα φρούτων διασφαλίζουν μια διπλή απολέπιση: το έλαιο πεπονιού Καλαχάρι και το έλαιο τζοτζόμπα εξασφαλίζουν την ισορροπία και την ενυδάτωση, ενώ το Alpha Keratin 60ku(R) συμβάλλει στην επανόρθωση των μαλλιών με κάθε χρήση.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

-Για τα μήκη:

Multi- Masking μαλλιά
SEPHORA

Aveda Botanical Repair Intensive Strengthening Masque - Light

Η ανάλαφρη μάσκα Intensive treatment Light δημιουργεί νέους δεσμούς στην τρίχα εκ των έσω με φυσικής προέλευσης συστατικά. Μεταμορφώνει άμεσα τα μαλλιά δρώντας σε 3 επίπεδα, χαρίζοντας τους υγιή όψη και αφήνοντας τα μαλακά και εξαιρετικά λαμπερά μετά από την πρώτη κιόλας χρήση. Ταυτόχρονα προστατεύει από το σπάσιμο και προλαμβάνει τις μελλοντικές φθορές από φυσικούς ή τεχνητούς παράγοντες. Κατάλληλη για λεπτά μαλλιά.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ