ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στην απολέπιση του προσώπου σου

Είναι ένα από τα κοινά μυστικά των γυναικών με λαμπερή επιδερμίδα καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα της, χαρίζοντάς της άμεσα λεία, απαλή υφή, ενώ παράλληλα βοηθά στην πιο γρήγορη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των προϊόντων που εφαρμόζουμε στη συνέχεια. Παρ' όλα αυτά και η απολέπιση έχει τα μυστικά της, προκειμένου να μην δημιουργεί ανεπιθύμητους ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος όμως, που κάνεις στην απολέπιση του προσώπου σου;

Όπως επισημαίνουν αρκετοί δερματολόγοι, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η χρήση του ίδιου απολεπιστικού προϊόντος στο πρόσωπο και το σώμα. Η επιδερμίδα του προσώπου είναι σαφώς πιο ευαίσθητη από αυτή του σώματος, οπότε τα scrub προσώπου έχουν αρκετά πιο ήπια απολεπιστική δράση και φόρμουλα (aka πιο λεπτούς κόκκους)  σε σχέση με αυτές του σώματος.

Pixi, Peel & Polish προϊόν ενζυματικής απολέπισης προσώπου

Last but not least, εκτός από τη σύνθεση του προϊόντος, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι κινήσεις που θα κάνεις εφαρμόζοντάς το σε κάθε σημείο της επιδερμίδας σου. Φρόντισε να κάνεις απαλές, κυκλίκές κινήσεις, που δεν θα την τραυματίσουν, προκαλώντας της ερεθισμό, ενώ η καλύτερη στιγμή για απολέπιση είναι όταν η επιδερμίδα είναι νωπή, όταν οι πόροι του δέρματος είναι ακόμη διασταλμένοι. Πάντα βέβαια πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

frank body, Gommage au Café et Noix de Coco (Τέλειο απολεπιστικό σώματος με καρύδα και καφέ)