ΞΥΡΙΣΜΑ

Το λάθος που κάνεις όταν ξυρίζεις τις μασχάλες σου

Όσο απλό και εύκολο κι αν ακούγεται, το ξύρισμα έχει τα δικά του μυστικά και τεχνικές, αν δεν θέλεις να καταλήξεις με μία πολύ ερεθισμένη επιδερμίδα. Αυτή τη φορά όμως, δεν θα ασχοληθούμε με το ξύρισμα των ποδιών, αλλά με τον τρόπο που ξυρίζουμε τις μασχάλες μας και πιο συγκεκριμένα, με το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες, σύμφωνα  με τη Dr. Alicia Barba, δερματολόγο στο Μαϊάμι.

Τι κάνουμε: Συνήθως παίρνουμε το ξυραφάκι στα χέρια μας και ακολουθούμε μία ανοδική ή καθοδική φορά για να ξυρίσουμε τις τρίχες στις μασχάλες.

 

Τι πρέπει να κάνουμε: Σύμφωνα με τη Dr. Alicia, με το αντίθετο χέρι, πρέπει να τεντώσουμε την επιδερμίδα μας  σε αυτό το σημείο και να αρχίσουμε να ξυρίζουμε τη μασχάλη, σχηματίζοντας νοητά ένα «Χ». Με αυτόν τον τρόπο, πετυχαίνουμε από τη μία πλευρά ένα βαθύ ξύρισμα, από την άλλη, όσο το δυνατόν λιγότερο ερεθισμούς με το ξυραφάκι.

Και αυτό γιατί, σε αντίθεση με τις τρίχες στα χέρια και τα πόδια που μεγαλώνουν προς μία κατεύθυνση, οι τρίχες στις μασχάλες αναπτύσσονται με διαφορετική φορά.

Στην ουσία, ακολουθώντας με το ξυραφάκι ένα «Χ» σχηματισμό,  έχεις περισσότερες πιθανότητες με την πρώτη φορά να πετύχεις το τέλειο ξύρισμα και να μη χρειαστεί να ξαναπεράσεις το ξυραφάκι στο σημείο με αποτέλεσμα να το ερεθίσεις.

Από την επόμενη φορά, ξέρεις…