ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Το λάθος που κάνεις καθημερινά στην περιποίησή σου

Έχεις ακούσει ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα σου. Ε, δεν έχει ειπωθεί τυχαία αυτή η έκφραση αφού ακόμα κι αν είσαι απόλυτα τυπική και προσεκτική με την καθημερινή σου φροντίδα, είναι πολύ πιθανό να σου ξεφεύγει κάτι.

Όσο κι αν προσέχεις τη διατροφή σου, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να έχει λαμπερό δέρμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν καταφέρνεις να συγκεντρώσεις τα απαραίτητα επίπεδα βιταμινών που χρειάζεσαι.

Έρευνα έδειξε ότι το 90% των γυναικών στην Αμερική, ηλικίας κάτω των 40 δεν προσλαμβάνουν την συνιστώμενη δόση βιταμινών που έχουν καθημερινά ανάγκη για να είναι όμορφες και λαμπερές. Επομένως, είναι πολύ λογικό να συμβαίνει και σε σένα κι γι’ αυτό να βλέπεις ακόμα το δέρμα σου θαμπό και τα μαλλιά σου αδύναμα αν και έχεις κάνει τα πάντα για το αντίθετο.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς όμως αφού η πρόσληψη βιταμινών δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις. Μάθε τι ζητά ο οργανισμός σου και ”τάισε” τον με τα απαραίτητα, εκ των οποίων τα πιο σημαντικά είναι οι βιταμίνες C και D καθώς και η βιοτίνη.

Βιταμίνη C γιατί:

Θα νιώσεις γεμάτη ενέργεια ενώ θα κρατήσεις μακριά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Χρειάζεσαι καθημερινά 75mg βιταμίνης C και θα τη βρεις στα πορτοκάλια, τα ακτινίδια και τις φράουλες.

Βιταμίνη D γιατί:

Μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού και βοηθάει να έχεις γερά κόκαλα. Θα τη βρεις στα αυγά, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού ή ειδικά τώρα στον ήλιο, αν κάθεσαι για περίπου 12′ συνεχόμενα.

Βιοτίνη γιατί:

Είναι το κλειδί για γερά μαλλιά που μακραίνουν γρήγορα και νύχια που δεν σπάνε. Αρκούν 5000mcg ημερησίως που μπορείς να βρεις στα αυγά, τα φιστίκια, το αβοκάντο και τι σολομό.