ΑΚΜΗ

Το λάθος που κάνεις καθημερινά και βγάζεις σπυράκια

Η υπερβολική κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, οι ορμονικές διαταραχές αλλά και ο αγχωτικός τρόπος ζωής είναι από τις πιο γνωστές αιτίες εμφάνισης της ακμής στο πρόσωπο ή το σώμα  μας. Κι ενώ η λίστα συνεχίζεται συμπεριλαμβάνοντας πολλούς ακόμη «ενόχους», αυτό που σίγουρα καμία γυναίκα δεν θέλει, είναι να προκαλεί η ίδια, εν αγνοία της, την εμφάνισή ακμής-ερεθισμών.

Σύμφωνα, λοιπόν με άρθρο που δημοσίευσε η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες έχει να κάνει με τον τρόπο  που σκουπίζουμε τον ιδρώτα από το πρόσωπό μας, μιας και ο συνδυασμός ιδρώτα, βακτηρίων και φυσικών ελαίων που παράγει η επιδερμίδα, μπορεί να φράξει τους πόρους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σπυράκια.

 

Ποιο είναι το λάθος και πώς αντιμετωπίζεται;

«Για να σκουπίσεις τον ιδρώτα ιδιαίτερα στο πρόσωπό σου,  πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς μία καθαρή πετσέτα ή ένα πανί κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις και όχι περνώντας το άγαρμπα ή αυστηρά πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες , έχει αποδειχθεί πως  η κίνηση αυτή μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα,  προκαλώντας κοκκινίλες, σπυράκια ή ξεσπάσματα ακμής στο πρόσωπό σου. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη αν έχεις ήδη λιπαρή ή ακνεϊκη επιδερμίδα, πόσο μάλλον αν έχεις περάσει ακμή στο παρελθόν. Ακόμη, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, δεν πρέπει να ξεχνάς να πλένεις τις κορδέλες, τις πετσέτες ή το καπέλο που φοράς καθημερινά και έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου σου».

 

Κι ενώ να σταματήσουμε να ιδρώνουμε είναι λίγο δύσκολο, ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία «χτυπάει κόκκινο»,  σίγουρα είναι πιο εύκολο και πρακτικό να βελτιώσουμε τον τρόπο που σκουπίζουμε τον ιδρώτα στο πρόσωπό μας. Εξάλλου, δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!