ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το λάθος που ενδεχομένως κάνεις στο καλοκαιρινό μακιγιάζ σου και δεν μένει σταθερό

iStock

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που λατρεύουμε στο καλοκαίρι κι άλλα τόσα που δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε. Η υπερβολική ζέστη και η βασανιστική υγρασία, ο ιδρώτας που κυλάει ασταμάτητα, η λιπαρότητα και η ανεπιθύμητη γυαλάδα στο πρόσωπο, τα ρούχα που «κολλάνε» πάνω μας, το μακιγιάζ μας που δεν μένει ποτέ σταθερό και «τρέχει», είναι μόνο μερικά από αυτά.

Εκτός από τις πιο ανάλαφρες, gel φόρμουλες στα προϊόντα περιποίησης (η καλά ενυδατωμένη βάση είναι ένα από τα πολύ σημαντικά μυστικά της επιτυχίας), μιας και απορροφώνται αμέσως αφήνοντας ένα ματ τελείωμα στην επιδερμίδα, αλλά και το ψέκασμα μ’ ένα setting spray στο τέλος, που βοηθά τα προϊόντα να «κλειδώσουν» πάνω στο δέρμα για περισσότερη ώρα χωρίς να τρέξει ή να αλλοιωθεί το μακιγιάζ, υπάρχουν μερικά ακόμη tips στον τρόπο εφαρμογής των καλλυντικών, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να επιτρέψουν στο καλοκαιρινό μακιγιάζ να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Ποιο είναι το λάθος που ενδεχομένως κάνεις στο καλοκαιρινό μακιγιάζ σου και δεν μένει αναλλοίωτο;

Το λάθος που πρέπει να αποφύγεις στο καλοκαιρινό μακιγιάζ σου για να έχει διάρκεια

Όχι δεν θα μιλήσουμε για συγκεκριμένο προϊόν αλλά για τον τρόπο που απλώνεις τα καλλυντικά στο πρόσωπό σου και που ενδεχομένως δεν είχε περάσει από το νου σου πως μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρκειά του.

Το να απλώνεις τα καλλυντικά σου (όπως το foundation, concealer κλπ) με τα δάχτυλά σου μπορεί να είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση, όμως, αρκετοί makeup artists υποστηρίζουν πως για μεγαλύτερη διάρκεια, καλό είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα makeup εργαλεία, όπως σφουγγαράκια και πινέλα με τα αντίστοιχα καλλυντικά. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγαράκι για τις πιο υγρές και κρεμώδεις φόρμουλες ή ένα πινέλο για φόρμουλες σε μορφή πούδρας ή όταν απαιτείται καλό blending.

Κι αυτό γιατί, αφενός τα εργαλεία βοηθούν το μακιγιάζ να γίνει «ένα» με το δέρμα (επιτρέπει να εισχωρήσουν τα προϊόντα πιο βαθιά), εξασφαλίζοντας ένα αναλλοίωτο αποτέλεσμα, αφετέρου, όταν απλώνουμε τα καλλυντικά με τα δάχτυλά μας οι περισσότεροι απλά τα εφαρμόζουμε χωρίς να τα δουλεύουμε με ταμποναριστές κινήσεις, που επιτρέπουν πιο βαθιά απορρόφηση.