ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το κόλπο των makeup artists που θα κρατήσει σταθερό το μακιγιάζ σου για ώρες

Imaxtree

Είσαι ήδη στο νησί και κάνεις διακοπές ή απλά μετράς λίγες ώρες ακόμη για την άδειά σου. Παρ’ όλα αυτά, κάποια πράγματα, τουλάχιστον στο σταθερό μακιγιάζ μας, τώρα το καλοκαίρι, δεν αλλάζουν: Θέλουμε να μένει εκεί, αναλλοίωτο- από τη στιγμή που αποφασίσαμε να βαφτούμε (λίγο ή πολύ).

 

Γιατί ποια δεν θέλει σταθερό μακιγιάζ για ώρες, χωρίς να χρειάζεται να το ανανεώνει συνεχώς; Ποια δεν θέλει ένα αναλλοίωτο makeup look που δεν θα τρέχει στους 40 βαθμούς Κελσίου; Σίγουρα η επιλογή ενός foundation που δεν θα είναι λιπαρό, θα έχει ανάλαφρη σύνθεση και το βασικότερο, θα παραμένει ανθεκτικό στον ιδρώτα και την υγρασία, είναι βασικός παράγοντας για να έχει μεγάλη διάρκεια το μακιγιάζ, όμως, δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν ακόμη μερικά κόλπα που μπορούν να το κρατήσουν σταθερό εν μέσω καύσωνα. Ένα από τα αγαπημένα των makeup artists; Αυτό με τη διάφανη/ ημιδιάφανη πούδρα σεταρίσματος (aka setting powder).

Σταθερό μακιγιάζ: Τι είναι η διάφανη πούδρα σεταρίσματος;

Στην ουσία η διάφανη πούδρα λειαίνει τις όποιες ατέλειες και λεπτές γραμμές στην επιδερμίδα του προσώπου και ολοκληρώνει το μακιγιάζ  προσφέροντας παράλληλα ένα ματ τελείωμα. Το μεγαλύτερο ατού της βέβαια, είναι πως σταθεροποιεί το μακιγιάζ για πολλές ώρες, ενώ εκτός από όλο το πρόσωπο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο στην Τ ζώνη του προσώπου που εμφανίζει μεγαλύτερη λιπαρότητα.

Το κόλπο για ακόμη πιο σταθερό μακιγιάζ

Κι ενώ, η πιο συχνή χρήση της είναι να τη χρησιμοποιείς πάντα στο τέλος του μακιγιάζ προκειμένου να το ολοκληρώσεις, δεν είναι λίγοι αυτοί οι makeup artists που χρησιμοποιούν τη διάφανη/ ημιδιάφανη πούδρα και πριν το foundation για ακόμα πιο σταθερό μακιγιάζ, ενώ στο τέλος δίνουν έμφαση στην Τ-ζώνη του προσώπου, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ακόμη πιο ματ αποτέλεσμα.

Extra Tip:

Κι αν θέλεις να είσαι απολύτως σίγουρη πως όλα θα παραμείνουν στη θέση τους, μετά το τελευταίο πέρασμα με τη διάφανη πούδρα, δεν έχεις παρά να ψεκάσεις το πρόσωπό σου μ’ ένα spray φιξαρίσματος (aka setting spray). «Αυτό είναι ένα παλιό κόλπο που ακολουθούν αρκετοί ηθοποιοί και χορευτές πριν βγουν στη σκηνή, προκειμένου να κάνουν ακόμη πιο σταθερό το μακιγιάζ τους» λέει η makeup artists Nicole Faulkner, Director of Global Artistry για τη @morphebrushes.