ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το κόλπο για να κάνεις το πιο γρήγορο, καλοκαιρινό smokey eye look (ακόμη κι αν είσαι πρωτάρα στο μακιγιάζ)

Pexels

Όταν πρόκειται για hacks ομορφιάς, το TikTok και το Instagram είναι δύο μέσα που ξέρω- ακόμη και πριν μπω- πως δε θα με απογοητεύσουν ποτέ.

 

Τελευταία, από αυτή εδώ τη στήλη μοιραστήκαμε το κόλπο με το concealer που καμουφλάρει τις λεγόμενες ρυτίδες ή γραμμές γέλιου aka τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου σ’ αυτή την περιοχή του προσώπου. Έπειτα, είδαμε έναν εναλλακτικό, πιο «διάφανο» ομολογουμένως τρόπο να κάνουμε το smokey eye look στα μάτια μας, χωρίς σκιές, παλέτες, ούτε κάποιο eyeliner ή μολύβι ματιών, μόνο το concealer. Αυτή τη φορά, σου δείχνουμε το κόλπο– που έχει γίνει φυσικά, ήδη viral στο TikTok– για να κάνεις το πιο γρήγορο, καλοκαιρινό, smokey eye look ακόμη κι αν είσαι πρωτάρα στο μακιγιάζ.

Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι οι σκιές– σε διάφορα φινιρίσματα- που θέλεις να έχει το smokey eye look σου και δύο πινέλα: ένα μικρό flat πινέλο για το μακιγιάζ ματιών και ένα fluffy πινέλο για να κάνεις στη συνέχεια το blending.

Τα πράγματα απλά: Με το μικρό πινέλο σκιών, ξεκινάς να απλώνεις τις σκιές στα μάτια σου κάθετα (σαν να ζωγραφίζεις ρίγες) που ξεκινούν από την εξωτερική γωνία και συνεχίζουν προς τα μέσα χρησιμοποιώντας τις αποχρώσεις που θέλεις. Στο επόμενο step, «ενώνεις» όλες τις αποχρώσεις μαζί μ’ ένα fluffy πινέλο, κάνοντας καλό blending με φορά προς τα έξω, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο smokey eye look.

Να πούμε σ’ αυτό το σημείο, πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιες και όσες σκιές θέλεις τόσο σε ματ, όσο και σε πιο ιριδίζοντα φινιρίσματα, προκειμένου να δώσεις το vibe που θέλεις στα μάτια σου.

Πριν πατήσεις play για να δεις όλα τα παραπάνω στην πράξη, θα σου πω πως οι βασικότεροι λόγοι που το συγκεκριμένο hack έγινε viral είναι δύο. Αφενός το γεγονός πως είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος να κάνει κανείς smokey look (γιατί, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι ποιος θέλει να κάθεται με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη;), αφετέρου, πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες δεξιότητες/ γνώσεις για να το πετύχει κανείς, πράγμα το καθιστά εφικτό, ακόμη και για τις αρχάριες στο μακιγιάζ. Πάτα play στο παρακάτω video!

Το κόλπο για το πιο εύκολο smokey eye look όπως το είδαμε στο TikTok

@lenkalul trying viral eyeshadow hack❤️‍🔥 i don’t hate it lol 🙂 ib @i.an.ya.i <3 #makeup #makeuphacks #makeuptutorial #makeuptransformation ♬ SHE IS THE MOMENT – haley