ΑΡΩΜΑ

Το κόλπο για να δημιουργήσεις τη δική σου αρωματική λοσιόν σώματος

Unsplash

Πριν λίγο καιρό διάβαζες από αυτή εδώ τη στήλη τους τρόπους που μπορείς να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο. Αυτή τη φορά, μοιραζόμαστε μαζί σου το κόλπο με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου αρωματική λοσιόν σώματος.

Για να δημιουργήσεις τη δική σου αρωματική κρέμα σώματος εύκολα και γρήγορα, αρκεί να βάλεις μία ποσότητα από μία ενυδατική λοσιόν/ κρέμα/ γαλάκτωμα σώματος χωρίς άρωμα σε ένα βαζάκι και να προσθέσεις μέσα σ’ αυτή μερικές σταγόνες του αγαπημένου σου αρώματος. Ανακάτεψε πολύ καλά. Η κρέμα είναι έτοιμη!

Στην ουσία, χωρίς extra έξοδα έχεις δημιουργήσεις μία κρέμα σώματος της οποίας το άρωμα βασίζεται πάνω στις αγαπημένες σου μυρωδιές. Το καλύτερο όμως, είναι πώς με αυτόν τον τρόπο aka δημιουργώντας τη δική σου λοσιόν ενισχύεις τη μυρωδιά του δικού σου αρώματος. Πώς; Άπλωσε -πριν ψεκάσεις με το άρωμά σου- μία γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής – δίνοντας έμφαση στα σημεία των παλμών (πχ στους καρπούς σου)- και γενικότερα όπου σου αρέσει να ψεκάζεις με το άρωμά σου.

Κι αυτό γιατί, όπως σου έχω ξαναπεί πρόσφατα, η αφυδατωμένη επιδερμίδα συγκαταλέγεται στις βασικότερες- αν όχι η βασικότερη- αιτία που ένα άρωμα δεν έχει μεγάλη διάρκεια. «Το αφυδατωμένο, «σκασμένο» δέρμα ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ένα άρωμα να έχει διάρκεια» λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτό τον λόγο, φρόντισε, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, να είναι η επιδερμίδα σου καλά ενυδατωμένη.

Plus: Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία ανεβαίνει, θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο χώρο που αφήνεις/ αποθηκεύεις το άρωμά σου.