ΑΡΩΜΑ

Το καλοκαίρι στη Μεσόγειο έχει άρωμα περγαμόντο. Αυτό είναι το νέο limited edition άρωμα της Acqua di Parma

Το φετινό καλοκαίρι στη Μεσόγειο έχει άρωμα περγαμόντο. Το νέο άρωμα Bergamotto di Calabria La Spugnatura της Acqua di Parma από τη συλλογή Blu Mediterraneo, περιστρέφεται γύρω από την τέχνη του χειροποίητου, το ανθρώπινο άγγιγμα και την αφθονία της φύσης. Μια συλλεκτική έκδοση που γεννήθηκε χάρη σε ένα μοναδικό αιθέριο έλαιο – μια σπάνια και πολύτιμη εσάνς περγαμόντου – το οποίο εκχυλίζεται μέσω μιας παραδοσιακής χειρωνακτικής τεχνικής, που κάνει τον κόσμο των αρωμάτων Blu Mediterraneo ακόμα πιο ξεχωριστό.

Η προέλευση αυτού του νέου αρώματος έχει τις ρίζες της βαθιά στους οπωρώνες περγαμόντων της Καλαβρίας, όπου πολύ λίγοι τεχνίτες στον κόσμο εξακολουθούν να ασχολούνται με την παραδοσιακή τεχνική εκχύλισης με σφουγγάρι. Μια συναρπαστική διαδικασία, όπου η εκχύλιση της εσάνς του περγαμόντου γίνεται εξ ’ολοκλήρου με το χέρι.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που θα το μυρίσεις θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε έναν δεντρόκηπο γεμάτο με περγαμόντα, κρατώντας το φρούτο στα χέρια σου και τρίβοντάς απαλά τη φλούδα του προκειμένου να βυθιστείς στη λαμπερή πληρότητα των αρωμάτων του. Γύρω από την καρδιά του αρώματος, κάθε συστατικό αναδεικνύει τις διαφορετικές διαστάσεις του περγαμόντου.

Το νέο άρωμα Bergamotto di Calabria La Spugnatura

Οι νότες από μανταρίνι και πορτοκάλι ενισχύουν τους ζουμερούς και φρουτώδεις τόνους του, ενώ το γκρέιπφρουτ τονίζει τις ξινές νότες του. Ο πράσινος χαρακτήρας του γάλβανου αποκαλύπτει νύξεις ορυκτότητας, την ίδια στιγμή που το λουλουδάτο γεράνι αποκαλύπτει μια λανθάνουσα γλύκα. Μια οσφρητική πυραμίδα με αυθεντική δομή που αναγάγει την ένταση του περγαμόντου σε μια απρόσμενη αισθητηριακή εξέλιξη. Ένα πλούσιο άρωμα, λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια, το οποίο αποθεώνει το περγαμόντο σε όλες τις εκφάνσεις του.

Last but not least, ο μοναδικός σχεδιασμός του μπουκαλιού του. Για πρώτη φορά ο Οίκος δημιουργεί ένα μπουκάλι από το πιο εκλεκτό είδος πορσελάνης. Ένα εξαιρετικό χειροποίητο αντικείμενο που ξεχωρίζει για το έντονο μπλε χρώμα, το οποίο προκύπτει από την προσθήκη κοβάλτιου στο μείγμα. Σχεδιασμένο αποκλειστικά σε μέγεθος 100ml, το Bergamottodi Calabria La Spugnatura δημιουργείται με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, και είναι τόσο ιδιαίτερο και φίνο, που μετατρέπεται αυτόματα σε ένα υπέροχο διακοσμητικό αντικείμενο για το σπίτι.