ΠΡΟΣΩΠΟ

Τι καλό κάνει το toner στην επιδερμίδα μου;

Όπως σου έχω ξαναπεί, η καθαρή επιδερμίδα είναι ο τέλειος καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να ξεκινήσεις τη skincare ρουτίνα σου. Πριν ξεκινήσεις δηλαδή, να απλώνεις τους ορούς, την ενυδατική, το αντηλιακό σου κλπ με τα δραστικά συστατικά.

 

Πρώτο βήμα; Το να καθαρίσεις το πρόσωπό σου με το αγαπημένο σου καθαριστικό, αυτό που ταιριάζει στον τύπο και τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Με τον καθαρισμό καθαρίζεις σε βάθος τους πόρους από το μακιγιάζ, τους ρύπους, τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα (σμήγμα), τη σκόνη, προετοιμάζοντας παράλληλα, την επιδερμίδα για τα επόμενα steps. Επόμενο βήμα; Το toner/ τονωτική λοσιόν που στην ουσία είναι το πρώτο προϊόν που μπορείς να απλώσεις στην επιδερμίδα σου μετά τον καθαρισμό της, συνεχίζοντας έπειτα με την essence και τα υπόλοιπα προϊόντα.

Πού βοηθάει όμως, το toner την επιδερμίδα σου;

Στην πραγματικότητα, το toner/ τονωτική λοσιόν, όπως σου έχω ξαναπεί, βοηθάει να καθαρίσεις βαθύτερα την επιδερμίδα του προσώπου σου. Χάρη στην συμπυκνωμένη φόρμουλά του σε ενεργά συστατικά όπως AHA, ρετινόλη, σαλικυλικό οξύ, βιταμίνες κλπ, απομακρύνει τυχόν ρύπους, νεκρά κύτταρα, σμήγμα ή υπολείμματα του μακιγιάζ/ σαπουνιού που έμειναν στην επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό, ακόμη και το χλώριο ή μέταλλα από το νερό της βρύσης, προετοιμάζοντας την επιδερμίδα να δεχτεί τα προϊόντα φροντίδας που ακολουθούν. Με αυτόν τον τρόπο, το toner συμβάλλει και στη διατήρηση της ισορροπίας του pH του δέρματος, που ενδεχομένως να διαταράσσεται.

Ακόμη, ανάλογα με τη σύνθεση του toner που θα επιλέξεις για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σου, τα toners μπορούν να ενυδατώσουν (διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα), να κάνουν ήπια απολέπιση (απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα), να απομακρύνουν τη λιπαρότητα, να μειώσουν την όψη των πόρων, να προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη λάμψη, προετοιμάζοντας την επιδερμίδα να απορροφήσει καλύτερα και σε βάθος τα συστατικά των skincare προϊόντων που θα ακολουθήσουν.

Ο τρόπος χρήσης του απλός: Εμποτίζεις ένα cotton pad με toner και πέρασέ το ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ.

Αυτό που σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσέξεις είναι να επιλέξεις αυτό το toner που ταιριάζει στις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Άλλο toner θα επιλέξεις αν έχεις ακνεική επιδερμίδα (επίλεξε ένα με σαλικυλικό οξύ), άλλο αν βλέπεις θαμπή την όψη της επιδερμίδας σου και θέλεις να επαναφέρεις τη χαμένη της λάμψη (τσέκαρε με βιταμίνη C ή γλυκολικό οξύ), άλλο αν έχεις ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα κλπ.