ΜΑΛΛΙΑ

Θες μία αλλαγή στα μαλλιά σου; Αυτά είναι τα 3 κουρέματα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Instagram/taylorlashae/

Οι Γαλλίδες (και το στιλ τους) είναι ένα από τα θέματα συζήτησης που όσο κι αν δεν θέλω, κάθε φορά το κουβεντιάζω με τη φίλη μου την Κατερίνα που ζει στο Παρίσι. Και δεν είναι μόνο το ανεπιτήδευτο στιλ τους – συνυφασμένο με τον τρόπο ζωής τους – είναι το effortless beauty look τους, η less is more φιλοσοφία τους, ο τρόπος που περιποιούνται την επιδερμίδα τους και φυσικά, τα πάντα τέλεια μαλλιά τους.

 

Παρά τις συζητήσεις επί συζητήσεων, βέβαια, δεν έχω καταλήξει στο αν υπάρχει κάποιο πιο συγκεκριμένο «μυστικό επιτυχίας» της αβίαστης κομψότητάς τους ή απλά είναι στην ίδια τη φύση τους. Το συμπέρασμα, σε κάθε περίπτωση, παραμένει το ίδιο: Οι Γαλλίδες είναι chic και οι εμφανίσεις τους κρύβουν αστείρευτο #beautyinspo. Αν σκέφτεσαι λοιπόν, να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου από Σεπτέμβρη και λατρεύεις το στιλ τους, όπως εμείς, δεν έχεις παρά να τσεκάρεις τα κουρέματα που προτιμούν και υιοθετούν οι περισσότερες στα μαλλιά τους.

3 κουρέματα που λατρεύουν να κάνουν στα μαλλιά τους οι Γαλλίδες:

Curtain Bangs

Οι curtain bangs ή αλλιώς οι μακριές, βαθιές αφέλειες με χωρίστρα στη μέση, που θυμίζουν τις εμβληματικές μακριές αφέλειές της Brigitte Bardot, πλαισιώνοντας  όμορφα το πρόσωπο, είναι το κούρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες. Κολακεύουν όλα τα σχήματα προσώπου και τύπους μαλλιών, δίνοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό αέρα στο look κάθε γυναίκας, χωρίς να χρειάζεται να κόψει αρκετό από το μήκος των μαλλιών της. Plus: Αναδεικνύουν όμορφα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Το γαλλικό καρέ (ή αλλιώς french bob)

Το καρέ στη γαλλική εκδοχή του δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει από τη λίστα. Όπως σου έχω ξαναπεί, το «frob» aka french bob, είναι η πιο γαλλική, ατημέλητη version του αγαπημένου καρέ. Το μήκος που το χαρακτηρίζει φτάνει συνήθως μέχρι το πηγούνι ή τη βάση του λαιμού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δεν επιτρέπεται η πιο «feeling effortless» νεότερη version του, που είναι πιο απελευθερωμένη από τις δεσμεύσεις των αυστηρών γραμμών στο κούρεμα, αγκαλιάζοντας ακόμη και την παραμικρή ατέλεια. Τίποτα δεν είναι λάθος ή ατελές. Η συμμετρία δεν είναι απαραίτητη, το φιλάρισμα στις άκρες επιτρέπεται προκειμένου να δώσει μία φυσική κίνηση στα μαλλιά και όσο πιο ατημέλητο («τυχαίο»- χωρίς να φαίνεται πως έχει επέμβει κομμωτής) είναι το τελικό hair look σου, τόσο πιο chic το αποτέλεσμα.

French Shag και καν’ το όπως οι Γαλλίδες

Με έμπνευση από τη δεκαετία του ’70 και σε συνδυασμό με τις εμβληματικές curtain bangs της Brigitte Bardot, τα shaggy hair- το κούρεμα με έντονο φιλάρισμα σε όλο το μήκος των μαλλιών, μπορεί να χαρίσει υφή και όγκο στα μαλλιά σου- ακόμη και να καμουφλάρει το φριζάρισμα. Τι πιο sexy για το φθινόπωρο, αλλά και για τώρα, το καλοκαίρι; Μπορεί να συνδυαστεί με μακριές φράντζες ή αφέλειες, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο τύπος μαλλιών, αλλά και το πόσο έντονα θα είναι τα layers.