ΜΑΛΛΙΑ

Τέλος στα μαλλιά που φριζάρουν σε 5 βήματα

Σίγουρα σου έχει συμβεί σε κάποια δουλειά να έχεις μια συνάδελφο που κάθε μέρα, ανεξάρτητα από τον καιρό, τα μαλλιά της έδειχναν πάντα απαλά και μεταξένια, σχεδόν εξωγήινα αληθινά.

Καθοδόν για την καρδιά της πιο ιδανικής εποχής για το φριζάρισμα των μαλλιών, σου παρουσιάζουμε 5 βήματα με τα οποία θα καταπολεμήσεις το ενοχλητικό φαινόμενο.

1) Διάλεξε σωστή κρέμα μαλλιών

Πολλά σαμπουάν περιέχουν στοιχεία που σταδιακά καταστρέφουν την υφή των μαλλιών. Έτσι, χρειάζεται να επενδύσεις σε μια κρέμα μαλλιών, η οποία βοηθάει τόσο στον καθαρισμό όσο και στη συντήρηση των μαλλιών, διατηρώντας ανέπαφα τα φυσικά έλαιά τους.

 

2) Διάλεξε τα σωστά προϊόντα styling

Ακόμα και οι γυναίκες με την καλύτερη πάστα μαλλιών δεν ξυπνούν όπως τις βλέπεις στο γραφείο. Οι γυναίκες με λαμπερά μαλλιά πολύ πιθανόν χρησιμοποιούν ορούς και έλαια (σε κανονικά μαλλιά) ή πιο εμπλουτισμένες κρέμες (για σγουρά ή μαλλιά με χοντρή τρίχα).

 

3) Ελάττωσε τη θερμότητα που εφαρμόζεις στα μαλλιά σου

Πώς; Απλά άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν ως επί το πλείστον φυσικά, πριν χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι σου (και αυτό όμως στη “δροσερή” ρύθμιση), μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Κράτησε το στόμιο στραμμένο προς τα κάτω για να εξασφαλίσεις το ομαλότερο φινίρισμα.

 

4) Δοκίμασε επιπρόσθετα προϊόντα φροντίδας

Όπως μια εβδομαδιαία μάσκα. Ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών σου (κανονικά, ξηρά, λιπαρά), βεβαιώσου ότι αφήνεις τη μάσκα να απορροφηθεί για μερικά λεπτά πριν την ξεπλύνεις.

 

5) Υπάρχουν και ωφέλιμα λιπαρά

Τα Ω3 λιπαρά που εμπεριέχονται σε τρόφιμα όπως το αβοκάντο, ο σολωμός και ο τόνος βοηθούν στην ενδυνάμωση αλλά και την ενυδάτωση των μαλλιών και του δέρματος (και τα νύχια σου θα σε ευχαριστούν γι’ αυτή την επιλογή).