ΜΑΛΛΙΑ

Τελικά πρέπει να αλλάζεις συχνά το σαμπουάν σου;

Κυκλοφορεί συχνά στα διάφορα beauty blogs το θέμα σχετικά με το αν θα πρέπει να αλλάζεις συχνά το σαμπουάν σου ή όχι. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Όλες οι γυναίκες έχουν μία σχέση πάθους με τα μαλλιά τους. Ούσα μία από αυτές έχω να σου πως ότι επιλέγω με μεγάλη προσοχή το σαμπουάν μου και όταν βρω αυτό που θα με πείσει με τα αποτελέσματά του στα μαλλιά μου, δύσκολα το αλλάζω. Αλλά επειδή οι πειρασμοί είναι πολλοί κάθε τόσο κάνω μία αλλαγή και μετά επιστρέφω στο αγαπημένο μου.

Θα μου πεις, ότι καλά κάνω κι αλλάζω το σαμπουάν μου για να μη συνηθίσουν τα μαλλιά μου σε αυτό. Έχω όμως να σου κάνω μία ερώτηση; Γιατί είναι κακό να συνηθίσουν τα μαλλιά μου σε ένα σαμπουάν που τα θρέφει, τα περιποιείται και τα κάνει να λάμπουν;

Για να δώσω ένα τέλος σε όλη αυτή την παραφιλολογία, έκανα μία μίνι έρευνα και κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:

Δεν είναι ανάγκη να μπαίνεις στη διαδικασία να αλλάζεις συνέχεια το σαμπουάν σου επειδή πρέπει. Μόνο αν δεν σε ικανοποιεί αρκετά. Δεν είναι καθόλου κακό να προσφέρεις στα μαλλιά σου ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Αυτό που συμβαίνει όταν λούζεσαι με το ίδιο σαμπουάν είναι ότι αλλάζει το φυσικό ph του κεφαλιού σου, καθώς επηρεάζεται από τα συστατικά του προϊόντος. Αυτό δεν είναι όμως λόγος να το αλλάξεις. Αν εσύ βλέπεις αποτελέσματα το πιθανότερο είναι ότι αυτό το σαμπουάν είναι το ιδανικό για σένα.

Η ανάγκη αλλαγής έρχεται μόνο όταν το αναζητάς και εδώ παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες. Αρχικά οι καιρικές συνθήκες έχουν επίδραση στα μαλλιά σου όπως και στο δέρμα σου. Επομένως, είναι πολύ φυσιολογικό το καλοκαίρι να χρησιμοποιείς άλλο σαμπουάν. Ο ήλιος και η θάλασσα δημιουργούν διαφορετικές συνθήκες στο κεφάλι σου και εσύ τώρα έχεις να κάνεις με αυτές. Επιπλέον, όσο περίεργο και τραβηγμένο κι αν σου ακούγεται, είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σου και ιδιαίτερα το τριχωτό της κεφαλής σου να επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής και τη διατροφή σου. Άρα αν αυτά αλλάζουν, σίγουρα θα αλλάξουν και οι απαιτήσεις των μαλλιών σου.

Τέλος, πρέπει πάντα ν λαμβάνεις υπ’ όψη σου αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα και πόσο τα έχεις ταλαιπωρήσει. Κι αυτός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα μαλλιά σου. Αν για παράδειγμα μέχρι σήμερα έκανες ανταύγειες και ξαφνικά τα βάφεις, είναι λογικό το σαμπουάν που λάτρευες μέχρι σήμερα να μη σε καλύπτει και να θες ένα πιο ενισχυμένο.

Μην ακούς τις φήμες λοιπόν και συνέχισε να αγοράζεις το αγαπημένο σου σαμπουάν. Τα μαλλιά σου είναι αυτά που θα σου ζητήσουν να το αλλάξεις κι όχι οι ”κανόνες”.