ΠΡΟΣΩΠΟ

Τελείωσε η κρέμα προσώπου; Ο πιο έξυπνος τρόπος να επαναχρησιμοποιήσεις το βαζάκι

ohuprettythings Instagram/

Με το ξέσπασμα του Covid-19, η φιλοσοφία του “less is more” επανήλθε δυναμικά στη ζωή μας. Η λογική της κυκλικής/ανακυκλώσιμης οικονομίας είναι αυτή στην οποία στοχεύουν ολοένα και περισσότερα fashion και beauty brands με σκοπό την μείωση περιττών απορριμμάτων που προκύπτει κατά την παραγωγή νέων υλικών (ρούχων, καλλυντικών, skincare προϊόντων).

 

Φυσικά, δεν είναι μόνο τα brands από τη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς που έχουν ευθύνη και στηρίζουν την έννοια του sustainability. Εμείς, οι ίδιοι ως καταναλωτές, μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, να σκεφτούμε πιο «οικολογικά», κάνοντας πιο στοχευμένες αγορές που υπακούν στις ανάγκες μας, περιορίζοντας τις ανούσιες αγορές και τα περιττά έξοδα. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλουμε στο να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο και έναν βιώσιμο τρόπο ζωής που θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του πλανήτη Γη.

Στο beauty κόσμο, εκτός από τα επιλεγμένα προϊόντα με ειδική σήμανση, τα οποία πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια οικολογικής υπευθυνότητας, με συνθέσεις με συστατικά φυσικής προέλευσης, οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές, vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης και πρακτικές παραγωγής, η ανακύκλωση παίζει σημαντικό ρόλο. Χαρακτηριστικό είναι το πρόγραμμα We Care for Good της Sephora, που παρέχει πληροφορίες γύρω από την ανάπτυξη των προϊόντων, τις δεσμεύσεις για μια πιο υπεύθυνη ομορφιά αλλά και τις νέες αφίξεις.

Στην παραπάνω φιλοσοφία βασίζεται και το παρακάτω tip, που στην ουσία σου προτείνει- σου δείχνει έναν έξυπνο τρόπο να επαναχρησιμοποιήσεις το βαζάκι της κρέμας ημέρας/ νύχτας ή ακόμη και της μάσκας σου, που μόλις τελείωσε! Πάτα play στο παρακάτω βίντεο!