ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Ταξίδι στην Προβηγκία: Η εσάνς από λεβάντες και η τρυφεράδα του Le Petit Marseillais

Καλλιτέχνες και διανοούμενοι συχνάζουν σ' αυτή χρόνια τώρα. Το φως το χρώμα και η ζεστασιά της κάνουν και τους πιο δύσπιστους να την ερωτευθούν. Ανάλαφρη και αιθέρια γοητεύει με τη στάση, αλλά και την αύρα της. Αχ αυτή η εσάνς από λεβάντες.

Σύμφωνα με την ιστορία, η λεβάντα παραπέμπει σε ένα «καλό πνεύμα». Είναι ένα «νεραϊδένιο» βότανο, χρήσιμο στο να αποτρέπει το «κακό μάτι». Λέγεται μάλιστα πως αν γεμίσει κάποιος τις κλειδαρότρυπες με λεβάντα θα κρατήσει έξω από το σπίτι κάθε κακή ενέργεια. Στην αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν την λεβάντα για παραγωγή αρωμάτων και ελαίων και την καλλιεργούσαν στους ιερούς περιτοιχισμένους κήπους στις Θήβες. Έχει αναφερθεί επίσης ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε αυτό το μαγευτικό άρωμα για να ξελογιάσει τον Ιούλιο Καίσαρα. Για αιώνες, η λεβάντα, χρησιμοποιούνταν σαν ένα στρωμένο χαλί από άνθη της στα κάστρα και στα νοσοκομεία για να αρωματίζει και να απολυμαίνει.

 

Και μια μέρα έτσι απλά, φτάνεις μπροστά από ένα λιβάδι με λεβάντες. Τα λόγια ίσως και να είναι περιττά. Αυτή την αίσθηση θα τη θυμάμαι για πάντα.

Αν αγαπάς το αλλιώτικο ταξίδι εδώ είσαι. Προσωπικά ευχαριστώ από καρδιάς το Le Petit Marseillais γι’ αυτό το παραμυθένιο σκηνικό που μου έδωσε την ευκαιρία να μπω και να μείνω σ’ αυτό για 3 ημέρες.

 

Σου προτείνω με κλειστά μάτια να κάνεις κι εσύ αυτό το ταξίδι. Να πας κάποια στιγμή στο πανέμορφο χωριό Valensole και να δεις από κοντά το φεστιβάλ λεβάντας. Να περπατήσεις για ένα απόγευμα  στο εξίσου υπέροχο χωριό Tourtour. Να επισκεφθείς το ελαιοτριβείο Chateau de Taurenne, να κάνεις γευσιγνωσία λαδιών, να δοκιμάσεις τα Γαλλικά σου, να επισκεφθείς την πόλη των χιλίων συντριβανιών Aix An Provence  και να απολαύσεις τη μοναδική μαγεία της Γαλλικής εξοχής. Πάνω απ’ όλα να γεμίσεις το σπίτι σου, το μπάνιο τους και τα νεσεσέρ για τα Σαββατοκύριακά σου με Le Petit Marseillais.

Παρακολουθώντας ένα 2ωρο workshop του μοναδικού brand Le Petit Marseillais  (που λάτρεψα για πάντα), μαθαίνοντας για τα εκπληκτικά συστατικά του, που συλλέγει από όλο τον κόσμο και χρησιμοποιώντας με κάποια ξεγνοιασιά τα νέα υπερενυδατικά body sprays, κατάλαβα ότι εκεί έξω υπάρχουν εταιρείες που δημιουργούν κάτι παραπάνω από  must-have κι αγαπημένα προϊόντα.

 

Η Προβηγκία είναι ένα αλλιώτικο ταξίδι αισθήσεων. Μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες φτιάχνουν ένα πανέμορφο παζλ που θες να το χεις σε μια γωνίτσα του μυαλού σου.

Καλή συνέχεια!