BEAUTY

Τα βάσανα του ντεκαπάζ

Imaxtree

Τώρα που και ο Χριστόδουλος Ξηρός έγινε ξανθός, μπορούμε πλέον όλοι να μιλάμε και να καταλαβαινόμαστε όταν λέμε για ντεκαπάζ. Γυναίκες και άντρες. Βέβαια, και ο Λάκης το είχε κάνει, τον αναφέρω επειδή είχε μπει κι αυτός φυλακή, αλλά η περίπτωσή του δεν είχε αγγίξει το πανελλήνιο. Ο Ξηρός είναι πιο δυνατό παράδειγμα.

Από την Άντρια Κωνσταντίνου

Όχι από τα καλύτερα αποτελέσματα του ντεκαπάζ, διότι ο Χριστόδουλος δεν έχει κάνει, βλέποντας από τις φωτογραφίες και μόνο διότι δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά, το σωστό ρεφλέ. Δεν είχε περάσει δηλαδή μετά το ντεκαπάζ, ένα ακόμη χρώμα που δίνει το τελικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα, σε όποια απόχρωση θέλεις, πιο εκρού, πιο σαντρέ. Επίσης είχε αφήσει πολύ την ρίζα. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να είναι και αυτός ο λόγος που προδόθηκε.

Που πας με τέτοια ρίζα περιζήτητε καταζητούμενέ μου; Με τόση ρίζα, πώς να μην δημιουργήσεις υποψίες; Ποιος θα σε περάσει για φυσικό ξανθό;

Πήγαινες για Angelina Jolie και έγινες Χριστόδουλος Ξηρός

Δεν είναι εύκολο να γίνεις ξανθιά. Πόσο μάλλον όταν είσαι πέρα για πέρα μελαχρινή. Πρέπει ο κομμωτής να ξέρει. Να βρει το σωστό νούμερο στο ξεβαφτικό, το ντεκαπάζ αλλιώς, να στο βάλει με προσοχή στο κεφάλι και να μην στο αφήσει πολύ. Διότι, αν μείνει περισσότερη ώρα από όσο πρέπει πάνε τα μαλλάκια σου, τούφες τούφες τα βλέπεις να μένουν στα δαχτυλάκια σου και τα κλαις μόλις χτενιστείς. Οι άκρες δείχνουν σαν να έχεις πάρει φωτιά μπροστά από τζάκι.

Πες ότι τα έχεις καταφέρει για πρώτη φορά. Χάρηκες το ξανθό σου το μαλλί για 25 ολόκληρες μέρες. Ξέρεις ότι μετά από αυτές πρέπει να ξαναπάς. Να ξαναβάψεις την ρίζα, να ξαναβάλεις αυτό το άσπρο υγρό στο κεφάλι που έχει την τάση να φουσκώνει όσο περνάει η ώρα, πρέπει ο κομμωτής να μην σου πειράξει τις τρίχες πέρα από την ρίζα διότι δεν αντέχουν το υλικό, πρέπει να πετύχει το ίδιο χρώμα με την προηγούμενη φορά, πρέπει να μην έχεις περίοδο γιατί τα ορμονικά σου επηρεάζουν την βαφή, εννοείται δεν πρέπει να είσαι έγκυος, δεν πρέπει να κάνει πολύ κρύο, γιατί το ντεκαπάζ δεν πιάνει, πρέπει να μπεις σε ένα φουρνάκι που λέγεται Κλιμαζόν, ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη ζεστή θερμοκρασία στο κεφάλι σου, πρέπει να μείνεις από κάτω του για 20 λεπτά, ίσως και 40 αν δεν ανοίγουν τα μαλλιά, πρέπει να είσαι εκεί και να τζογάρεις. Θα πιάσει ή δεν θα πιάσει η βαφή με την πρώτη; Θα βγω κίτρινη ή πορτοκαλί; Αγγελική ή Χριστόδουλος;

Εν τω μεταξύ όσο το ντεκαπάζ στεγνώνει πάνω στο μελαχρινό κεφάλι σου που πάντα ήθελε να είναι ξανθό, ξεραίνεται, στεγνώνει, δεν μπορείς να στρίψεις, θέλεις να ξύσεις την κορυφή σου, αλλά δεν γίνεται να το ακουμπήσεις, θα βγει και θα μείνει το  Έβερεστ χωρίς χιόνι.

Θέλεις να σκύψεις, αλλά δεν γίνεται, λόγω Κλιμαζόν, οι τρίχες σου ταλαιπωρούνται, διψούν, αφυδατώνονται και εσύ κουράζεσαι προσευχόμενη να μην γίνεις σαν αποτυχημένη κομμώτρια στο Super Paradise. Της Μυκόνου, ναι.

Το μαρτύριο κρατάει μία ώρα τουλάχιστον, αλλά είναι αρκετή να αναρωτηθείς πόσο ανασφαλής είσαι που θέλεις να είσαι ξανθιά, που τις θέλουν όλοι οι άντρες και άλλα τέτοια σάπια, από ποιον θέλεις να ξεφύγεις και αλλάζεις τα μαλλιά σου, τι σου έχει κάνει το μαύρο και ποιον σου θυμίζει, ποιο είναι το πρόβλημά σου τέλος πάντων και υποβάλεις τον εαυτό σου σε αυτή την διαδικασία ΚΑΘΕ 25 ΜΕΡΕΣ; Μήπως είσαι μαζόχα; Μήπως σου αρέσει να υποφέρεις; Μήπως σου αρέσει να ρισκάρεις; Θα βγω με μαλλιά από τον λουτήρα ή χωρίς; Μήπως είσαι γενναία τελικά; Ήθελες να φέρεις τα πάνω κάτω στην εμφάνισή σου και τα κατάφερες! Ένα πτώμα είσαι. Από το ντεκαπάζ και από την ψυχοθεραπεία χωρίς τον ειδικό, διότι όλα αυτά τα σκέφτεσαι καθώς ξεφυλλίζεις περιοδικά που μέσα έχουν κυρίως ξανθές και μάλλον ο κομμωτής σου στα έφερε, όσο ήσουν κάτω από το Κλιμαζόν, ώστε να καταλάβεις γιατί το κάνεις.

Να σου πετύχει και το ρεφλέ!

Φυσικά, η δοκιμασία δεν τελειώνει με το ντεκαπάζ. Μετά έρχεται το ρεφλέ. Αυτό που δεν έκανε ο Ξηρός, αλλά έκανε πολύ καλά η Angelina όταν έγινε ξανθιά για την ταινία “Life Or Something Like It”.

Την κατάσταση δηλαδή κατά την οποία, αφού το μαλλί σου έχει ξεβάψει επιτυχώς, πρέπει να περάσεις με υγρό το κεφάλι σου ένα ακόμη χρωματάκι λιγότερο βλαβερό και επίπονο ώστε η κιτρινίλα του ντεκαπάζ να κοπάσει και να μοιάζεις με γυναίκα κι όχι Μινιόν (από τον Απαισιότατο).

Στο απλώνουν στον λουτήρα και το κρατάς συνήθως 8-10 λεπτά. Το νου σου μην το αφήσουν λιγότερο, διότι τότε ακριβώς για μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να βγεις η πιο φανατική Βάζελος της Ελλάδας. Πράσινη. Το ρεφλέ έχει αυτό το κακό. Μπορεί να δράσει ισορροπιστικά με το ντεκαπάζ ή να το καταστρέψει. Το άγχος αυτή τη φορά θα σε σώσει. Μετράς πολύ καλά τα λεπτά που περνούν και δεν κάθεσαι στον λουτήρα. Κόβεις βόλτες και τσεκάρεις, μέσα στον χρόνο σου, τους καθρέφτες, να μην σκουρήνει το μαλλί!

U did it!

Αν όλα πάνε καλά, την γλίτωσες για μία ακόμα φορά. Για 25 ολόκληρες μέρες μπορείς να είσαι ξανθιά. Αν αποφασίσεις να πας λίγες μέρες αργότερα στο κομμωτήριο η ρίζα σου όχι μόνο θα σε προδώσει, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι ίσως πάρει μια διαφορετικά απόχρωση από τα υπόλοιπα μαλλιά, επειδή, πολύ απλά, δεν θα είναι τόσο κοντά στο κεφάλι, οπότε πόσα θαύματα να κάνει το ντεκαπάζ;

Ναι, είναι σαν μια μορφή εθισμού, καλά το σκέφτηκες. Είναι σαν μια μορφή δόσης που την παίρνεις και πρέπει να πληρώσεις το αντίτιμο, και γιατί είναι ακριβή, αλλά και γιατί είναι ψυχοφθόρα. Κάθε μήνα για πολλά χρόνια, όμως, once you go blonde, you can’t go back. Άμα δεν είσαι φυσική ξανθιά, με νιώθεις.

Για μαλλί στο Ladylike.gr

9 νυφικά χτενίσματα που εντυπωσιάζουν

Μέγα ερώτημα: Πως θα ξεμπερδέψω τα μαλλιά μου χωρίς να τα σπάσω;

Πώς να σώσεις μία bad hair day (με στιλ)

Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου;

Το μαρτύριο της αφέλειας. Μια μεγάλη αλήθεια