ΜΑΤΙΑ

Τα tips που θα απογειώσουν το μακιγιάζ των ματιών σου

Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τότε είναι κρίμα να μην περνάς το σωστό μήνυμα σε όποιον σε κοιτάζει, επειδή δεν έχεις ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με την περιοχή αυτή του προσώπου σου.

Για να τραβάς τα βλέμματα με την πρώτη ματιά, δες αυτά τα εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις το μακιγιάζ των ματιών σου.

Γέμισε τα φρύδια σου

Τα οριοθετημένα φρύδια πλαισιώνουν το πρόσωπό σου και τραβούν την προσοχή στην περιοχή των ματιών. Η θρυλική μορφή του make up, Bobbi Brown, συνιστά να γεμίζεις τα φρύδια σου με σκιά ματιών που να ταιριάζει στο χρώμα των φρυδιών σου.

Εφάρμοσε primer πριν τη σκιά ματιών

Έτσι, θα αποφύγεις το ξεθώριασμα της σκιάς, καθώς η βάση θα τη διατηρήσει σταθερή και απαλή σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δημιούργησε βάθος

Για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο μεγάλα και το βλέμμα σου πιο έντονο, πρέπει να δημιουργήσεις βάθος. Αυτό θα το επιτύχεις, αρχικά εφαρμόζοντας ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλη το πάνω βλέφαρο και στη συνέχεια “δουλεύοντας” μια σκούρα σκιά στην έξω γωνία του ματιού σου. Το αποτέλεσμα θα είναι ιδανικό αν “σβήσεις” τη μία σκιά μέσα στην άλλη, ώστε να φαίνεται πιο φυσικό το δέσιμο.

Διάλεξε το σωστό χρώμα σκιάς

Για να είσαι σίγουρη ότι έχεις διαλέξει το σωστό χρώμα σκιάς, θα πρέπει να θυμάσαι ότι χρειάζεσαι εκείνο που βρίσκεται απέναντι από εκείνο των ματιών σου στην παλέτα των χρωμάτων. Πχ., τα μάτια σε μπλε αποχρώσεις ταιριάζουν ιδανικά με μπρονζέ και χάλκινες σκιές, ενώ τα πράσινα, φουντουκί και καστανά μάτια αναδεικνύονται περισσότερο με αποχρώσεις του μωβ και του γκρι. Θα πρέπει να λάβεις υπόψη και το χρώμα του δέρματός σου, καθώς όσο πιο σκούρο δέρμα έχεις, τόσο πιο ζεστή απόχρωση σκιάς θα χρειαστείς.

Μην παρακάμπτεις το eyeliner

Κάνει τα μάτια σου να φαίνονται περισσότερο καλοσχηματισμένα και δίνει ένταση στο βλέμμα. Τα ανοιχτόχρωμα μάτια ταιριάζουν καλύτερα με καφέ eyeliner, ενώ τα καστανά μάτια με μαύρο.

ΠΑΝΤΑ να εφαρμόζεις mascara

Το mascara είναι που θα πρέπει να ολοκληρώνει ιδανικά το μακιγιάζ των ματιών σου. Πρώτα δώσε την απαιτούμενη καμπύλη στις βλεφαρίδες σου και μετά πέρνα 2-3 στρώσεις mascara (ανάλογα πόσο έντονα μαύρες τις θες). Ο σωστός τρόπος είναι να τις βουρτσίζεις από τη βάση προς την κορυφή της τρίχας.