ΣΩΜΑ

Τα σημεία του σώματος σου που παραμελείς και ο τρόπος να τα αγαπήσεις ξανά

Pexels

Καθαρίζεις το πρόσωπό σου, απλώνεις τα serums και τις κρέμες, δεν ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό. Χτενίζεις τα μαλλιά σου, εφαρμόζεις ένα leave- in conditioner που θα τα κρατήσει ενυδατωμένα. Σε αντίθεση με την επιδερμίδα στο πρόσωπό μας, οι περισσότεροι αμελούμε να φροντίσουμε ή έστω δεν αφιερώνουμε τον ίδιο χρόνο στην περιποίηση της επιδερμίδας μας στο σώμα– τουλάχιστον εξίσου σ΄ όλα τα σημεία του.

 

 

Με τον ίδιο τρόπο που το πρόσωπό μας, δηλαδή, χρειάζεται μια επιπλέον περιποίηση, έτσι ακριβώς και ορισμένα σημεία στο σώμα μας έχουν ανάγκη από καθαρισμό, ενυδάτωση και extra pampering για να δείχνουν και για να τα αισθάνεσαι καλύτερα. Ποια σημεία του σώματός σου παραμελείς περισσότερο, ενώ δεν θα έπρεπε; Με ποιον τρόπο θα δείξεις ξανά την αγάπη σου;

Τα σημεία του σώματος σου που συχνά παραμελείς να περιποιηθείς σωστά

Τα πόδια και ιδιαίτερα τα γόνατα

Η επιδερμίδα γύρω από τα γόνατα είναι εκ των πραγμάτων πιο ξηρή και τραχιά σε σχέση μ’ αυτή στα υπόλοιπα σημεία του σώματος. Ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα, το κρύο σε συνδυασμό με τη μη σωστή φροντίδα μπορούν να επιδεινώσουν την ξηροδερμία. Η ενυδάτωση με μία πλούσια κρέμα είναι αυτή που δεν πρέπει να αμελείς σε καθημερινή βάση, ενώ η απολέπιση, είναι η κίνηση- ματ που χρειάζεσαι σε εβδομαδιαία βάση για να αισθανθείς την επιδερμίδα σου πιο απαλή.

Η πλάτη

Η πλάτη είναι ένα ακόμη σημείο που συχνά παραμελείται. Η υπερβολική εφίδρωση, η κακή ποιότητα των υφασμάτων, τα υπερβολικά στενά ρούχα σε συνδυασμό με την ελλιπή περιποίηση μπορούν να ευθύνονται ακόμη και για την εμφάνιση της ακμής στην πλάτη. Είναι σημαντικό λοιπόν, να μην ξεχνάς αφενός, στον καθαρισμό της επιδερμίδας σου να φροντίζεις κι αυτό το σημείο, επιλέγοντας δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα, με καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ουδέτερο pH αφετέρου, να εφαρμόζεις την ενυδατική κρέμα.

Ο λαιμός και το ντεκολτέ

Ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι δύο σημεία που ομολογουμένως, οι περισσότεροι ξεχνάμε να περιποιηθούμε στην beauty ρουτίνα μας (αν δεν ξεχνάς να κατεβάσεις το αντηλιακό στο λαιμό και το ντεκολτέ σου κάνε skip αυτές τις γραμμές). Μάλιστα, σε συνδυασμό με τις ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη του κινητού/ υπολογιστή/ τάμπλετ και τη λάθος στάση σώματος κλπ η χαλάρωση της επιδερμίδας στην περιοχή του λαιμού εντείνεται, μαζί και οι μεγάλες οριζόντιες ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές κλπ. Η σωστή φροντίδα την περιοχής ξεκινά με τον καθαρισμό και την ενυδάτωση με ειδικά σχεδιασμένες για το ευαίσθητο δέρμα κρέμες και καταλήγει με την εφαρμογή του αντηλιακού.

Οι αγκώνες

Συχνά μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως η επιδερμίδα στους αγκώνες είναι πιο σκληρή και τραχιά σε σχέση με άλλα σημεία του σώματος. Οι ελάχιστοι σμηγματογόνοι αδένες στην περιοχή σε συνδυασμό με το κρύο, την μη απαραίτητη προσοχή και φροντίδα, οδηγούν εύκολα σε ξηρότητα. Οι 2 κινήσεις που θα κάνουν τη διαφορά στην περιποίησή τους είναι αρχικά η απολέπιση με ήπια προϊόντα και έπειτα, η εντατική ενυδάτωση αμέσως μετά το μπάνιο. Plus, απόφυγε να χρησιμοποιείς ιδιαίτερα ζεστό νερό στο μπάνιο, που σε γενικές γραμμές αφυδατώνει περισσότερο την επιδερμίδα

Οι μασχάλες

Το ξύρισμα/ αποτρίχωση (αν δεν έχεις κάνει laser), ο ιδρώτας, τα στενά ρούχα ή η τριβή με κακής ποιότητας υφάσματα προκαλεί συχνά ερεθισμούς και σπυράκια στην περιοχή των μασχαλών η οποία παράλληλα είναι επιρρεπής στην εμφάνιση βακτηρίων κλπ. Αυτό που χρειάζονται είναι extra φροντίδα. Εκτός από τον καλό καθημερινό καθαρισμό, λοιπόν, βάλε στη ρουτίνα ομορφιάς σου ένα πολύ ήπιο απολεπιστικό προϊόν, αλλά και ένα αποσμητικό που θα ενυδατώσει και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σ’ αυτό το σημείο, χωρίς να διαταράξει τον επιδερμικό φραγμό.