ΠΡΟΣΩΠΟ

Τα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη skincare ρουτίνα σου

Pexels

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της skincare ρουτίνα. Τα δικά της μυστικά ομορφιάς και tips που ακολουθεί καθημερινά, τα προϊόντα που εμπιστεύεται για να φροντίσει καθημερινά την επιδερμίδα της και τον δικό της τρόπο να τα εφαρμόζει.

Τι γίνεται όμως, όταν μία skincare ρουτίνα δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα μας; Όταν βλέπουμε πως η επιδερμίδα μας παραμένει για παράδειγμα θαμπή ή ερεθισμένη, ενώ εμείς ακολουθούμε ευλαβικά όλα τα steps; Ποια είναι τα σημάδια που μας «προειδοποιούν» ότι μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη skincare ρουτίνα μας; Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Οι λόγοι για να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου:

-Ο προφανής: Τσέκαρε την ημερομηνία λήξης των προϊόντων που χρησιμοποιείς

Tο πρώτο βήμα για να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς/ ή να αλλάξεις τα προϊόντα της skincare ρουτίνας σου είναι να τσεκάρεις ότι δεν έχουν λήξει. Αναζήτησε πάνω στη συσκευασία τους το ειδικό σύμβολο (μια κρέμα με ανοιχτό καπάκι) με τον αριθμό που δείχνει πόση είναι η διάρκεια ζωής από τη στιγμή που θα ανοιχτούν για πρώτη φορά και θυμήσου πότε τα άνοιξες για να τα χρησιμοποιήσεις.

-Δεν βλέπεις πια αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου

Αν έχεις σταματήσει να βλέπεις αποτελέσματα στην επιδερμίδα από την ρουτίνα που ακολουθείς, είναι καιρός να αναζητήσεις νέα προϊόντα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, μπορείς να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο ή έναν skincare expert προκειμένου να μπορέσεις να επιλέξεις αυτά που είναι καλύτερα για σένα.

-Χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα στη skincare ρουτίνα σου από τότε που πήγαινες στο σχολείο

Μπορεί τα μαθητικά τα χρόνια να μην τα αλλάζουμε με τίποτα, όμως, το δέρμα μας- και εμείς γενικά- αλλάζουμε με την πάροδο του χρόνου με αποτέλεσμα, το super λατρεμένο καθαριστικό που χρησιμοποιούσαμε στο Γυμνάσιο/ Λύκειο, πλέον, να μην καλύπτει τις ανάγκες μας. Θα συνέχιζες να κρατάς ένα τζιν που δεν σου κάνει; Γιατί να κάνεις το ίδιο με τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείς;

-Οι ανάγκες της επιδερμίδας σου άλλαξαν (μαζί μπορεί και ο τύπος της)

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να έχεις αισθανθεί διάφορες αλλαγές στην επιδερμίδα σου. Ανά περιόδους, να νιώθεις πως είναι πιο αφυδατωμένη, ερεθισμένη, λιπαρή, μπορεί να έχεις εμφανίσει ακμή κλπ. Ακόμη, μπορεί να έχεις εμφανίσει ερεθισμούς μετά τη χρήση ενός skincare προϊόντος/ ενεργού δραστικού συστατικού. Καλό θα ήταν λοιπόν, να παρατηρείς τις αλλαγές- τα προειδοποιητικά σημάδια και να πράττεις ανάλογα στην επιδερμίδα σου.

-Το μέρος που ζεις

Συνεχίζοντας τον παραπάνω συλλογισμό (περί διαφορετικών αναγκών της επιδερμίδας), το πέρασμα του χρόνου δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή προϊόντων. Το μέρος που ζεις (το περιβάλλον, η θερμοκρασία, τα επίπεδα υγρασίας κλπ) είναι καθοριστικό για να διαλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για την επιδερμίδα σου. Για παράδειγμα αν μετακόμισες πρόσφατα στη Δανία ή σε πιο βόρειες χώρες από την Ελλάδα, ενδεχομένως να πρέπει να προσαρμόσεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου βάσει των καιρικών συνθηκών.

-Η εποχή 

Στην ίδια λογική με τα παραπάνω, η μετάβαση από τη μία εποχή στην άλλη μπορεί να απαιτεί και επαναξιολόγηση της skincare ρουτίνας που ακολουθεί κανείς. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι στρεφόμαστε στις πιο ανάλαφρες, λεπτόρρευστες υφές στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πχ. σε πιο ανάλαφρες ενυδατικές κρέμες-gel, ενώ το χειμώνα σε προϊόντα με πιο πλούσιες υφές.