ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ

Τα σαμπουάν που χρειάζεσαι για να μην κιτρινίσει το ξανθό σου

Μπορεί να μην έχω βάψει ποτέ τα μαλλιά μου (εδώ Vivianes), όμως ξέρω από πρώτο χέρι aka φίλες, ξαδέρφες και γνωστές, που βάφουν τα μαλλιά τους, πως το ξανθό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εντυπωσιακό ναι, σαγηνευτικό ναι, αλλά δύσκολο στην περιποίησή του.

Γιατί δεν είναι μόνο η αναζήτηση της «τέλειας» απόχρωσης ξανθού. Είναι το μετά. Το πώς διατηρείς τα μαλλιά σου λαμπερά και το ξανθό σου ατόφιο, χωρίς να κιτρινίσει καθόλου, πόσο μάλλον τώρα που είναι καλοκαίρι και μία «εξωτερική επίθεση» από τον ήλιο, το θαλασσινό αλάτι, το χλώριο κλπ τη δέχονται. Και κάπου εδώ, η beauty επιστήμη έρχεται να «συστήσει» την κατηγορία των μωβ σαμπουάν aka silver shampoo aka σαμπουάν εμπλουτισμένα με μωβ χρωστικές, που εξουδετερώνουν τους ανεπιθύμητους κίτρινους και πορτοκαλί τόνους, ενισχύοντας αμεσα τη φωτεινότητα του χρώματος, ενώ παράλληλα καθαρίζουν τα μαλλιά.  Plus, αποκαθιστούν τη λάμψη, ενώ αφήνουν τα μαλλιά απαλά και αναζωογονημένα.

Με δύο λόγια, ένα μωβ σαμπουάν πρέπει να βρίσκεται στο μπάνιο κάθε ξανθιάς που δεν θέλει να κιτρίνει – και να κρατήσει ζωντανό- το ξανθό της, αυτό όμως, δε σημαίνει πως πρέπει να το χρησιμοποιεί σε κάθε της λούσιμο. Όπως υτονίζουν οι Hair experts, καλό θα είναι να λούζεις με αυτό τα μαλλιά σου μια φορά την εβδομάδα, κάνοντας μασάζ για 1-3 λεπτά. Παράκάτω θα βρεις τα αγαπημένα μας μωβ σαμπουάν.

L’Oreal Paris Elvive Color-Vive Purple Shampoo

 

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra Violet Shampoo

 

Balmain Hair Illuminating Shampoo Silver Pearl

 

Matrix Total Results So Silver Color Obsessed Purple Shampoo

 

Lorvenn Silver Pure Anti-Yellowing Radiance Shampoo

 

PhytoArgent No Yellow Shampoo

Κεντρική Φωτογραφία: ImaxTree