ΜΑΛΛΙΑ

Τα νέα hair colour trends από το fashion show της Mary Katrantzou

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο πήρε τα ηνία της εβδομάδας μόδας και ανάμεσα στα fashion shows των πρώτων ημερών, δε γινόταν να μην ξεχωρίσουμε και αυτό της  Mary Katrantzou. Αυτή τη φορά τα prints δεν είχαν την τιμητική τους, όμως η βασίλισσα του textile δεν άφησε το κοινό της ανικανοποίητο τόσο με τις εντυπωσιακές δημιουργίες, όσο και με τα hairlooks των μοντέλων δια χειρός του κορυφαίου celebrity colourist Josh Wood . Η τάση που κυριάρχησε, τα «patterned hair».

 

«Κυματισμοί, όγκος και υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου μοτίβου: Αυτό είναι ένα μέρος του brief για το beauty look των μοντέλων από το fashion show της Mary Katrantzou.  Είναι πρωταρχικό για εμένα να δημιουργήσω ένα μοτίβο στα μαλλιά, χρησιμοποιώντας extensions στα μαλλιά» είπε ο hair colourist στην Αγγλική Vogue, οποίος χρησιμοποιήσε τις ημιμόνιμες βαφές της Redken για να δημιουργήσει το πολύχρωμο εφέ στα μαλλιά των μοντέλων, που ονόμασε ”color clouds” και ”horizon colour”. Μπλε, ροδακινί, βιολετί, γκρι μπλε, γαλάζιο είναι μόνο μερικές από τις αποχρώσεις  που χρησιμοποιήθηκαν.

 

 

Ακολουθώντας τους τέσσερις βασικούς άξονες που κινήθηκε η νέα συλλογή της Mary Katrantzou, «Γη, αέρας, φωτιά, νερό»,  με ruffles και feathers σε έντονα χρώματα αλλά και ombre τεχνικές, ο Josh Wood και η ομάδα του στην ουσία εργάστηκαν πάνω από 5 μέρες για να δημιουργήσουν μερικά hair pieces, βάφοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, προκειμένου να εναρμονιστούν με τα υφάσματα της συλλογής.

67 

Τα color clouds χρησιμοποιήθηκαν στα μοντέλα με ανοιχτόχρωμα μαλλιά, μιας και ήταν ένα συνδυασμός έντονων χρωμάτων με πιο παλ αποχρώσεις  στις άκρες. Από την άλλη πλευρά, στα μοντέλα με πιο σκούρες φυσικές αποχρώσεις χρησιμοποιήθηκαν extensions σε αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου- οι αποχρώσεις του ουρανού aka horizon colours- οι οποίες τοποθετήθηκαν στις ρίζες, δίνοντας το εφέ ενός ανάποδου ombré.

 

Όσο για το hairstyling, ο Anthony Turner επέλεξε χαλαρά, undone waves αναδεικνύοντας ακόμη πιο πολύ το χρώμα.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Instagram/marykatrantzou