BEAUTY

Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρή επιδερμίδα γυαλίζει, έχει τάση για σπυράκια και ατέλειες και αν την έχετε εύχεστε να μην την είχατε. Σας καταλαβαίνουμε. Το InStyle.gr μας εξηγεί.

Από όλους τους τύπους επιδερμίδας είναι ο πιο δύσκολος αλλά υπάρχουν τρόποι για να βελτιωθεί η εμφάνισή της. Πριν όμως εξετάσετε τις επιλογές σας, θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε κάποια βασικά λάθη που κάνουν όλες (ή οι περισσότερες) γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα. Δείτε τα και σταματήστε σήμερα κιόλας.

Χρησιμοποιείτε προϊόντα για την ακμή με λάθος τρόπο

Τα προϊόντα για την ακμή ξηραίνουν την επιδερμίδα και ενώ μπορεί να νομίζετε πως αυτό είναι που χρειάζεται το λιπαρό σας δέρμα έχουμε μια αποκάλυψη που θα σας σοκάρει: ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Με το να αφαιρείτε τα φυσικά έλαια του δέρματος από… όλο το πρόσωπο εντείνετε το πρόβλημα. Η λύση; Μην χρησιμοποιείτε δραστικές θεραπείες για την ακμή παντού. Περιοριστείτε σε τοπικές θεραπείες για τα σπυράκια και επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου με σαλυκιλικό οξύ που είναι όμως αρκετά ήπιο και για καθημερινή χρήση.

Δεν αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη

Δεν το περιμένατε έτσι δεν είναι; Είναι όμως και λογικό αν το σκεφτείτε. Η λιπαρότητα και τα μικρόβια από το δέρμα σας (κυρίως αν έχετε σπυράκια σε έξαρση) μεταφέρονται στη μαξιλαροθήκη σας και στη συνέχεια πηγαίνουν από και προς το πρόσωπό σας κάθε βράδυ. Επενδύστε λοιπόν σε πολλές μαξιλαροθήκες (δεν είναι ακριβές) και αλλάζετέ τις πολύ συχνά. Θα δείτε μεγάλη διαφορά, promise.

Τρώτε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα

Μπορεί και να το είχατε ακούσει αλλά να μην δώσατε αρκετή σημασία. Βλέπετε, η σοκολάτα είναι ο νούμερο ένα κατηγορούμενος για τη λιπαρότητα και τα σπυράκια δεν φταίει όμως μόνο αυτή. Η κατανάλωση πολλών τυριών, γάλακτος, γιαουρτιών και λοιπών γαλακτοκομικών μπορεί να είναι ο λόγος που το δέρμα σας εκκρίνει περισσότερο σμήγμα και βγάζετε περισσότερα σπυράκια (κυρίως στο πιγούνι). Κόψτε τα τελείως για ένα διάστημα και δείτε αν τελικά το σώμα σας αντιδρά σε αυτό το διατροφικό γκρουπ. Αν όντως αντιδρά τότε θα πρέπει να τα περιορίσετε για πάντα.

Δε διατηρείτε τους πόρους σας καθαρούς

Το καθημερινό πλύσιμο του προσώπου δεν αρκεί για να καθαρίσουν σε βάθος οι πόροι σας. Χρειάζεστε τακτικές επισκέψεις σε επαγγελματία για καθαρισμό και αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σας αφενός να αναπνεύσει και αφετέρου τα προϊόντα σας να δράσουν καλύτερα. Αν έχετε λιπαρό δέρμα και ενεργή ακμή, τότε οι επισκέψεις στην αισθητικό ή τον δερματολόγο επιβάλλονται για τακτικούς καθαρισμούς όμως αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα με τάση για σπυράκια η λύση έρχεται αι στο σπίτι. Για το Clarisonic μιλάμε φυσικά που καθαρίζει το δέρμα βαθύτατα και μεταμορφώνει το δέρμα αρκεί να το χρησιμοποιείτε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ..

Παραλείπετε το αντηλιακό

Ξέρουμε, ξέρουμε, ξέρουμε: το δέρμα ας με αντηλιακό είναι τόσο λιπαρό που δεν αντέχεται. Επίσης, βρίσκετε πως –το καλοκαίρι κυρίως- ο ήλιος κάνει καλό στα σπυράκια σας… Κάνετε λάθος και το αντηλιακό πρέπει να γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Ο ήλιος βελτιώνει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ την εμφάνιση της ακμής η οποία υποτροπιάζει αργότερα και αφήνει περισσότερα σημάδια. Ναι εξαιτίας του ήλιου. Επιλέγετε λοιπόν ένα αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες (υπάρχουν πολλά) και το καλοκαίρι δεν κουνιέστε χωρίς αυτό. Το χειμώνα όμως; Και το χειμώνα χρειάζεστε προστασία φυσικά και μπορείτε ένα τη βρείτε στις κρέμες ΒΒ που κάνουν τα πάντα και έχουν υψηλό SPF.

Πειράζετε το δέρμα σας

Τρίβετε το πρόσωπό σας με τα χέρια όποτε το νιώθετε λιπαρό, το τρίβετε με χαρτοπετσέτες και κυρίως σπάτε σπυράκια και στίγματα. Το δεύτερο είναι εθιστικό, το ξέρουμε όμως δεν μπορούμε να σας τονίσουμε αρκετά πόσο λάθος είναι να σπάτε σπυράκια. Επειδή ξέρουμε πως μερικές φορές είναι αδύνατον να περιμένετε να κάνει τον κύκλο του ένα μεγάλο και αντιαισθητικό σπυράκι όμως, προτείνουμε να το σπάσετε ελεγχόμενα. Μαλακώστε το δέρμα σας με λίγο ζεστό νερό και σπάστε το με δύο μπατονέτες πιέζοντας πολύ ελαφριά. Τελειώνοντας μην ξεχάσετε να βάλετε τοπικά μια θεραπεία για σπυράκια και αν το σπάσετε ΜΗΝ βάλετε κονσίλερ από πάνω. Για τη λιπαρότητα τώρα, επενδύστε σε μερικά blotting papers και για το Θεό, μην τρίβετε με τα χέρια σας.

Διαβάστε ακόμα στο InStyle.gr

Μπέτυ Μπαζιάνα: Η νέα Πρώτη Κυρία μπορεί να ντυθεί με κομμάτια που κοστίζουν λιγότερο από 100 ευρώ

Δέσποινα Βανδή: Αποκάλυψε ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της νέας της συλλογής