ΜΠΙΚΙΝΙ

Τα λάθη που κάνεις στο ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής

Unsplash

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστό και λάθος όσον αφορά στο ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής. Είναι καθαρά επιλογή της κάθε γυναίκας για το αν θέλει η περιοχή του μπικίνι να είναι ξυρισμένη τελείως ή τριμαρισμένη.

Ωστόσο αν χρησιμοποιείς ξυραφάκι εκεί κάτω για τον ένα ή τον άλλο λόγο είναι πιθανό να έχεις παραπέσει σε τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω λάθη.

Λάθος πρώτο:

Ξυρίζεσαι βιαστικά και πάντα την τελευταία στιγμή. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις επειδή δεν πονάς, αλλά όταν ξυρίζεσαι γρήγορα, χωρίς προσοχή μπορεί να κοπείς. Σίγουρα όμως θα δημιουργήσεις ερεθισμούς που μόνο ευχάριστη αίσθηση δεν αφήνουν στην περιοχή. Μην το αφήνεις τελευταία στιγμή!

Λάθος δεύτερο:

Όπως συμβαίνει με όλη την περιποίηση έτσι και με το ξύρισμα της ευαίσθητης περιοχής τα σωστά εργαλεία είναι το παν. Συμβαίνει συχνά όμως να χρησιμοποιείς παλιό ξυραφάκι και αφρόλουτρο για το ξύρισμα στο μπικίνι και θέλω να σε ενημερώσω ότι καθόλου καλά δεν κάνεις. Καλύτερα να έχεις ένα ξυραφάκι μόνο για την περιοχή αυτή και να βρεις μία shaving cream χωρίς αρώματα για να μαλακώσει τις τρίχες που είναι πιο σκληρές στη συγκεκριμένη περιοχή και να αποφύγεις τους ερεθισμούς.

Λάθος τρίτο:

Ξυρίζεσαι με στεγνό δέρμα την ώρα που φοράς το εσώρουχο γιατί δεν έχεις προλάβει. Κατανοητή η έλλειψη χρόνου αλλά καλύτερα να έχει λίγο τρίχα παρά να κάνεις αυτό στο δέρμα σου. Δεν χρειάζεται να σου πω γιατί. Αν το έχεις κάνει καταλαβαίνεις απόλυτα τι λέω.

Λάθος τέταρτο:

Τριμάρεις με το ξυραφάκι. Αν δεν ξυρίζεις όλη την περιοχή τότε μάλλον θα τριμάρεις τα σημεία που αφήνεις τρίχες. Μην το κάνεις όμως με το ξυραφάκι. Χρησιμοποίησε καλύτερα ένα ψαλιδάκι και κράτησέ το για χρήση μόνο στο μπικίνι.

Λάθος πέμπτο:

Μετά το ξύρισμα δεν προσέχεις τι εσώρουχο φοράς. Τη επόμενη φορά καλύτερα να αποφύγεις το sexy δαντελένιο εσώρουχο και να επιλέξεις ένα βαμβακερό, τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες. Τα συνθετικά υφάσματα τρίβονται με το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής και προκαλούν ερεθισμούς.

Μην παραμελείς λοιπόν αυτή την ρουτίνα περιποίησης. Είναι εξίσου σημαντική με το πρόσωπο και τα μαλλιά σου για τα οποία ακολουθείς μία χρονοβόρα ιεροτελεστία καθημερινά.