ΑΚΜΗ

Τα λάθη που κάνεις όταν βάφεσαι και βγάζεις σπυράκια

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, το έχουμε ξαναπεί. Από τη στιγμή, όμως, που τα αναγνωρίζεις, οφείλεις να τα διορθώνεις. Σωστά; (ρητορικό) Κι όμως, είχες σκεφτεί ποτέ, πως πολλά από τα λάθη που κάνουμε καθημερινά στο μακιγιάζ μας συνδέονται με τα σπυράκια στο πρόσωπό μας; Εμείς, παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 από αυτά και σ'τα παραθέτουμε προς γνώση και συμμόρφωση.

#1 Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα

 

Σε γενικές γραμμές τα περισσότερα foundations, concealers, πούδρες και γενικότερα καλλυντικά δεν ερεθίζουν την επιδερμίδα και δεν προκαλούν ακμή. Όμως, όπως επισημαίνουν αρκετοί δερματολόγοι, μερικά συστατικά μπορούν να φράξουν τους πόρους, γεγονός που βοηθά στην ανάπτυξη βακτηρίων και την εμφάνιση ακόμη και ακμής. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα και τα συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς. Να είναι υποαλλεργικά και δερματολογικά ελεγμένα προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ερεθισμού της επιδερμίδας.

#2 Πιάνεις το πρόσωπο με βρώμικα χέρια

 

Δεν είναι μόνο τα βρώμικα πινέλα ή για την ακρίβεια τα πινέλα που δεν θυμάσαι από πότε έχεις να τα πλύνεις, είναι και τα χέρια σου που έχουν εκατομμύρια βακτήρια, τα οποία, ακουμπώντας το πρόσωπό σου μεταναστεύουν σε αυτό σε χρόνο dt. Το κινητό σου, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, η τσάντα σου είναι μόνο μερικά από τα σημεία συγκέντρωσης των βακτηρίων που πολλές φορές δεν πάει ο νους σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που κάνεις το μακιγιάζ με τα χέρια σου είναι να πλένεις πάντα πολύ καλά πρώτα τα χέρια σου.

#3 Υπερβάλλεις με το foundation, το concealer και το layering

 

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες βλέποντας το wannabe σπυράκι να ξεπετάγεται στο πρόσωπό μας ή απλά και μόνο στην ιδία της τέλειας κάλυψης είναι πως καλύπτουμε την επιδερμίδα μας με υπερβολική δόση foundation και concealer. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πόροι να φράζουν και τα σπυράκια να καλύπτονται με αποτέλεσμα πολλές φορές να μολύνται και να προκαλείται ακόμη μεγαλύτερος ερεθισμός. Το ίδιο ισχύει και για το layering με πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προτιμήσεις ελαφριάς κάλυψης προϊόντα.