BEAUTY TRENDS

Τα beauty trends που θα βλέπεις παντού το 2023 σύμφωνα με το Pinterest

Launchmetrics Spotlight

Με μότο το ”Before you see it everywhere, see it here!” και φέτος το Pinterest εξέδωσε- όπως κάθε χρόνο άλλωστε- το ”Pinterest-Predicts-Report”, δηλαδή την ετήσια αναφορά του, με όλα τα trends που αναμένονται να κυριαρχήσουν το νέο έτος. Το φετινό Report περιλαμβάνει 27 από τις μεγαλύτερες και πιο inspiring τάσεις σ’ όλους τους τομείς– από τη μόδα και την ομορφιά έως τα ταξίδια, τα κατοικίδια, το wellbeing, τη διασκέδαση κλπ) για το 2023.

 

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Pinterest για να σχεδιάσουν το μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι ξέρουμε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία τρία χρόνια, το 80% των προβλέψεων των αναφορών μας επαληθεύτηκαν. Αυτό δεν είναι ένα ακόμη trend report στο τέλος της χρονιάς, αλλά ένα παράθυρο στο μέλλον, από το μέρος που οι άνθρωποι πηγαίνουν/ μπαίνουν για να το σχεδιάσουν. Ας δούμε με ανυπομονησία το 2023. Αυτό είναι το Pinterest Predicts». Κι ενώ το 2022, «η επιθυμία όλων για απόδραση» ήταν αυτή που διαμόρφωσε το τοπίο ομορφιάς, φέτος, αυτή η τάση εξελίσσεται, με το μαξιμαλισμό, την απελευθέρωση, αλλά και τη νοσταλγία του παρελθόντος (2000s girl aesthetic) να είναι κυρίαρχα στοιχεία της.

Η ανάγκη για beauty reset μετά την πανδημία είναι επιτακτική.

Όλο αυτό το διάστημα με τις μάσκες, έκανε τους ανθρώπους να σκεφτούν τρόπους να εκφραστούν πέρα ​​από το παραδοσιακό μακιγιάζ. Τα μη παραδοσιακά- κλασικά χρώματα στα μαλλιά, όπως τα two-toned hair είναι ένας τρόπος αυτοέκφρασης που ξεχωρίζει ακόμα και αν φοράει κανείς τη μάσκα του. Κάτι σαν μια μικρή «επανάσταση» κόντρα στα κρυμμένα συναισθήματα των τελευταίων χρόνων της πανδημίας, που τροφοδοτεί παράλληλα, την επιθυμία για αυθεντικότητα.

Ο μαξιμαλισμός πρωταγωνιστεί. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για reset και τίποτα δεν «φωνάζει» περισσότερο «νέα αρχή» από ένα ιδιαίτερο, πιο κοντό hair look.

Από την άλλη, η Gen Z και οι Millennials κυνηγούν την αισθητική και την ενέργεια που καθόρισε την κινηματογραφική βιομηχανία τη δεκαετία του 2000.

Παράλληλα, με το skincare να συνεχίζει να είναι βασικός πυλώνας του beauty, δεν αποτελεί έκπληξη το focus στη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων προϊόντων που εμπνέουν τους ανθρώπους να αναπτύξουν ρουτίνες αυτοφροντίδας πολλαπλών βημάτων για το τριχωτό της κεφαλής τους.

Στην ίδια λογική, όπως φαίνεται από τις αναζητήσεις, Gen X και Boomers φαίνεται να «αναβαθμίζουν» τη γενικότερη ρουτίνα στο μπάνιο, μετατρέποντάς τη σ’ ένα πραγματικό τελετουργικό, ένα spa.

Τέλος, μετά από χρόνια, τα μακριά νύχια όπως τα coffin nails, το αμυγδαλωτό σχήμα με τη φυσική ενίσχυση σταματούν να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι τα νύχια δεν χρειάζεται να έχουν μακρύ μήκος για να δημιουργήσουν ένα statement look.

Παρακάτω όλες οι beauty τάσεις αναλυτικά για το 2023, σύμφωνα με το Pinterest:

Στο χρώμα των μαλλιών: Gemini hair

Οι Δίδυμοι δεν χρειάζεται να επιλέξουν ανάμεσα στο ένα και το άλλο – ούτε τα μαλλιά, επίσης. Το 2023, τα two-toned hair ή αλλιώς οι δίχρωμες στα μαλλιά θα πρωταγωνιστήσουν περισσότερο από ποτέ. Η Gen Z και οι Millennials είναι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από αυτήν την αυξανόμενη τάση στο χρώμα των μαλλιών που συνδυάζει φυσικές αποχρώσεις με έντονα μπλε, μωβ και ροζ- οι αναζητήσεις για ”blue and black braids”, ”lavender and blonde hair” και ”pink and lavender hair” είναι στην κορυφή και ακολουθούν τα ”brown to pink balayage” και ”multi tone hair color”. Two is always better than one! Ένας Δίδυμος ξέρει.

Στα νύχια: Micro makeover

Παράλληλα, οι Millennials και η Gen Z θα «ανταλλάξουν» τα μακριά, coffin-shapped νύχια τους με micro γαλλικά μανικιούρ και πιο κοντά stiletto nails.

Στο κούρεμα και τα χτενίσματα: Micro makeover

Στην ίδια micro makeover φιλοσοφία, ολοένα και περισσότεροι θα επιλέξουν πιο κοντά καρέ κουρέματα (chopped bob haircut) και κοντές αφέλειες (micro bangs) αντί για το μακρύ μήκος στα μαλλιά τους, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί οι αναζητήσεις για τις πλεξούδες σε κοντά μαλλιά.

Στη φροντίδα των μαλλιών: Crown care

Το 2023, ολοένα και περισσότεροι θα ξεκινήσουν να ενδιαφέρονται για τη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής τους. Το “skinification” ή αλλιώς η εστίαση στο τριχωτό της κεφαλής, θα είναι προτεραιότητα. Οι αναζητήσεις από τη Gen X και τους Boomers, δείχνουν μια άνοδο στη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής, όπως σε «θεραπείες του τριχωτού της κεφαλής», στο «καθαρό τριχωτό της κεφαλής», αλλά και φυσικές μάσκες για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά. Ποιος θα πει όχι σ’ ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής του;

Στα αξεσουάρ: 2000s girl aesthetic

Φέτος, οι Gen Z και Millennials επιθυμούν να δώσουν ένα πιο ρομαντικό αέρα στο outfit τους επιλέγοντας slip dresses, tube tops, cargo παντελόνια, συνδυάζοντάς τα με αντίστοιχα, 2000s girl aesthetic αξεσουάρ, όπως τα claw clips. Ένα νέο είδος meet-cute, εμπνευσμένο από αγαπημένες ρομαντικές κωμωδίες από τη δεκαετία του 2000, πρωταγωνιστεί.

Στο μακιγιάζ: Rave party aesthetic και Techno style

Η αγάπη για την κουλτούρα του Rave είναι αυτή που κυριαρχεί. Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού, Gen Z και Millennials θέλουν να παρτάρουν, να ντυθούν, να βαφτούν όπως θέλουν, να είναι ο εαυτός τους. Το techno style κυριαρχεί και στο beauty look και πιο συγκεκριμένα στο μακιγιάζ με έντονα neon eyeliners, glitter στα μάτια και τα χείλη, στρας κλπ που δεν χρειάζεται να υπακούν σε κανέναν κανόνα. Be yourself!

Στο μπάνιο: Home spa

Η Gen X και οι Boomers αναζητούν πιο προσιτούς και με σεβασμό στο περιβάλλον τρόπους για να δημιουργήσουν μια εμπειρία μπάνιου που μοιάζει με spa μέσα στο σπίτι τους.