ΦΡΥΔΙΑ

Τα 5 βήματα για να αποκτήσεις τέλεια φρύδια

Δεν είναι λίγες οι μελέτες, που αποδεικνύουν πως τα φρύδια είναι το πιο σημαντικό σημείο του προσώπου μας. Πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο, ενώ σε κάθε περίπτωση ο βασικότερος λόγος ύπαρξής τους είναι να προστατεύουν τα μάτια συγκρατώντας τη σκόνη, τη βρωμιά και τον ιδρώτα. Πιο παχιά ή λεπτά, φυσικά πυκνά ή αραιά, σε κάθε περίπτωση το project «καλοσχηματισμένα φρύδια» είναι αυτό που θέλουμε οι περισσότερες. Το ζήτημα είναι πώς θα τα πετύχουμε. Τα παρακάτω 5 πρακτικά βήματα σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν.

#Βρες το σχήμα που σου ταιριάζει

Το τσιμπιδάκι αλλά και το κόκκαλο των φρυδιών σου είναι αυτά που θα σου υποδείξουν ποιο είναι το σωστό σχήμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το τσιμπιδάκι όρθιο παράλληλα στη μύτη σου ακουμπώντας την με την μία πλευρά, προκειμένου να καθορίσεις ποια είναι η αρχή του φρυδιού σου. Στη συνέχεια, κρατώντας την ίδια κορυφή, ρόλαρε το τσιμπιδάκι ώστε να βρεις τη γωνία των φρυδιών (νοητά θα πρέπει να περνά μέσα από την ίριδα των ματιών) και το τέλος του φρυδιού, στην εξωτερική γωνία. 

#Ξεκίνα με το τσιμπιδάκι

Αρχικά χτένισε όλες τις τριχούλες προς τα πάνω και στη συνέχεια αφαίρεσε πολύ προσκετικά με το τσιμπιδάκι αυτές που είναι εκτός του σχήματος που θέλεις να δώσεις. Κυρίως, καθάρισε το κάτω μέρος από τις μικρές τριχούλες.

#Συνέχισε τριμάροντας

Σε αυτό το σημείο χτένισε για ακόμη μία φορά προς τα πάνω τα φρύδια σου και δες ποιες τριχούλες ξεφεύγουν από το επιθυμητό σχήμα. Χρησιμοποίησε ένα ψαλιδάκι και κόψε το τμήμα των τριχών που προεξέχει του περιγράμματος.

#Ήρθε η ώρα για γέμισμα

Ξεκίνα από το μπροστινό μέρος των φρυδιών και με τη βοήθεια ενός μολυβιού/gel/ σκιάς γέμισε τα κενά, κάνοντας μικρές κάθετες και οριζόντιες κοφτές γραμμούλες, που θυμίζουν τις τρίχες που έχεις στα φρύδια σου. Αν θέλεις να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε δύο αποχρώσεις: Μία πιο απαλή-ανοιχτόχρωμη στην αρχή (στο μπροστινό τμήμα του φρυδιού) και μία πιο σκούρα στο τελείωμα. Στο τέλος κάνε καλό blending και χτένισε για να διώξεις την περισσή ποσότητα χρώματος.

# Η τελευταία πινελιά

Σιγουρεύσου πως τα φρύδια θα μείνουν πειθαρχημένα aka στο σχήμα τους όλη μέρα, χρησιμοποιώντας ένα διάφανο gel ή μάσκαρα φρυδιών στο τέλος.

ΥΓ. Καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ένα καλό τσιμπιδάκι φρυδιών και φυσικά σε μία σειρά προϊόντων που θα σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Κεντρική Φωτογραφία:Instagram/josephineskriver