ΜΑΛΛΙΑ

Τα 5 μυστικά του ξανθού! Πώς θα διατηρήσεις το χρώμα του κομμωτηρίου περισσότερο;

Υπέροχα ξανθά μαλλιά που δεν κιτρινίζουν; Κι όμως, γίνεται!

Αρκεί να έχεις παιδέψει αρκετά τον κομμωτή σου ώστε να σου αποκαλύψει τα ”μυστικά” που κάθε ξανθιά που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να γνωρίζει.

Όσες έχουμε περάσει από το ξανθό χρώμα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση. Εντυπωσιακό μεν, χρονοβόρο για να το διατηρήσεις στον αρχικό τόνο που επέλεξες σε, οι περισσότερες από εμάς έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ξανθό είναι… τέχνη.

Κι αυτό διότι όσο δύσκολο είναι για τον κομμωτή σου να πετύχει την απόχρωση που θέλεις, άλλο τόσο δύσκολο –μη σου πω και περισσότερο- είναι για σένα να το διατηρήσεις και να γλιτώσεις το κίτρινο που μερικές εβδομάδες μετά ξεκινά να ξεπροβάλλει στο κεφάλι σου.

Δε θέλει κόπο κορίτσι. Θέλει τρόπο…

Όχι καθημερινό λούσιμο

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν το καθημερινό λούσιμο, μάλλον το ξανθό δεν είναι για σένα. Δυστυχώς, θεωρείται ένα από τα πιο ευαίσθητα χρώματα και παρότι δεν θα ξεθωριάσει όπως ένα κόκκινο μαλλί, σίγουρα με την καθημερινή ταλαιπωρία του λουσίματος θα το δεις να κιτρινίζει σε λιγότερο από 2 εβδομάδες.

Προσπάθησε τουλάχιστον τη λύση του ”μέρα παρά μέρα”.

Προσοχή στη θάλασσα και την πισίνα

Αυτό ίσως πονάει περισσότερο απ’ όλα. Γιατί εκεί που οι φίλες σου θα επιδοθούν στις βουτιές, εσύ θα πρέπει να πεις ένα τεράστιο ”όχι”, να μαζέψεις τα μαλλιά σου και να φροντίσεις να δροσιστείς από τον λαιμό και κάτω. Όσο για τον ήλιο; Ε τι να γίνει, δε θα κλειστούμε και σε σπηλιά. Κάναμε τη θυσία της βουτιάς. Όχι και του ήλιου!

Ναι στα σαμπουάν μόνο για ξανθά μαλλιά

Προτίμησε τα ειδικά προϊόντα για ξανθά μαλλιά, των οποίων τα συστατικά είναι σαφώς πιο φιλικά στο ανοιχτό χρώμα και τα οποία μπορείς να βρεις σε όλα τα καταστήματα.

Απαραίτητο (και) το silver σαμπουάν

Θα στοιχίσει κάτι παραπάνω, αλλά επιβάλλεται να το έχεις στο μπάνιο σου. Πρόκειται για ένα ειδικό προϊόν που καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιείς σε κάθε λούσιμο καθώς έχει την τάση να ξηραίνει τα μαλλιά. Το μυστικό είναι να το αφήνεις να δρα για 10 – 15 λεπτά και μετά να ξεπλένεις.

Εναλλακτικά, μπορείς να το καθιερώσεις ως… το εβδομαδιαίο σου ρεφλέ, λούζοντας πρώτα τα μαλλιά σου με ένα σαμπουάν για ξανθά κι έπειτα χρησιμοποιώντας το όπως ακριβώς τη βαφή μαλλιών. Απλώνεις σε βρεγμένα μαλλιά και το αφήνεις να δράσει για μισή περίπου ώρα.

Bye, κίτρινο χρώμα!

Με μέτρο τα προϊόντα styling

Ποια δεν κάνει αυτό το λάθος; Στην περίπτωση των ξανθών, κορίτσια, ακόμα και λίγη λακ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η τρίχα είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητη και τα χρωστικά της βαφής μπορούν να μετατρέψουν τα μαλλιά σου στο απόλυτο κίτρινο αν υπερβάλλεις με τα προϊόντα styling.

Λίγο argan oil για απαλά μαλλιά και ελάχιστη λακ, αρκούν για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Υ.Γ. Η ντεκαπάζ έχει ήδη ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου. Καλό θα ήταν να αποφύγεις το καθημερινό πιστολάκι, το ψαλίδι και την πρέσα μαλλιών. Με μέτρο.

Εμ, τι νόμιζες; Το να είσαι ξανθιά απαιτεί… τέχνη!