ΑΚΜΗ

Τα 5 λάθη που κάνεις και φουντώνουν τα σπυράκια στο πρόσωπό σου

Μπορεί να έχει συνδεθεί περισσότερο με την περίοδο της εφηβείας, αλλά η ακμή, ηλικία και φύλο δεν κοιτά (βλέπε ενήλικη ακμή). Εκτός, όμως,  από το προφανές (aka το να πειράζεις συνεχώς τα σπυράκια σου με τα χέρια σου) παρακάτω συγκεντρώσαμε ακόμη 5 λάθη που κάνεις άθελά σου, στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου και επιδεινώνεις το πρόβλημα της ακμής στο πρόσωπό σου.

#1. Ξεχνάς το αντηλιακό σου

Ανεξάρτητα από τον τύπο επιδερμίδας (εδώ δεν πρέπει να ξεχνάς πως εκτός από το λιπαρό δέρμα, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε ένα κανονικό, μικτό ακόμη και ευαίσθητο) , το αντηλιακό είναι ΑΥΤΟ το προϊόν που θα πρέπει να χρησιμοποιείς χειμώνα – καλοκαίρι, ακόμα και όταν έχει συννεφιά ή βροχή.  Και αυτό γιατί, οι ακτίνες UV εκτός από τις γνωστές βλαβερές συνέπειες στην επιδερμίδα μας (βλέπε φωτογήρανση ακόμη και καρκίνος του δέρματος) μπορούν να προκαλέσουν αρχικά ξηρότητα και στη συνέχεια ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της φλεγμονής στην επιδερμίδα.

#2. Λάθος προϊόντα

Από το αντηλιακό μέχρι τις κρέμες ή τις λοσιόν καθαρισμού, ακόμη και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου- ιδιαίτερα κοντά στη γραμμή των μαλλιών σου- φρόντισε να μην είναι «σκληρά» ή βαριά, μιας και με αυτόν τον τρόπο αντί να θεραπεύσεις, ερεθίζεις ακόμη πιο πολύ το δέρμα σου.

#3. Δεν καθαρίζεις καλά την επιδερμίδα σου ή το παρακάνεις με τον καθαρισμό

Στη μία περίπτωση κάνεις μισές δουλειές, στην άλλη υπερβολές. Και στις δύο βέβαια, το αποτέλεσμα είναι ίδιο: Επιδεινώνεις την ακμή στο πρόσωπό σου. Γι’ αυτό το λόγο, φρόντισε να ξεπλένεις καλά το καθαριστικό/ σαπούνι που χρησιμοποιείς, φροντίζοντας να μην αφήνεις υπολείμματα, που ενδεχομένως ερεθίσουν ακόμη πιο πολύ την επιδερμίδα σου.

#4. Δεν ενυδατώνεσαι

Αν πιστεύεις πως οι λιπαρές επιδερμίδες δεν έχουν ανάγκη ενυδάτωσης κάνεις λάθος. Το αντίθετο μάλιστα. Μετά τον καθαρισμό, φρόντισε να απλώνεις την ενυδατική σου και ειδικότερα  εξειδικευμένα προϊόντα που θα την ενυδατώσουν χωρίς να την επιβαρύνουν, προσθέτοντάς της extra λιπαρότητα.

#5.Έχεις βρώμικα σύνεργα (aka πινέλα και σφουγγαράκια μακιγιάζ)

Και σε αυτό το σημείο έρχομαι να σε ρωτήσω: Από πότε έχεις να πλύνεις τα σύνεργα του μακιγιάζ σου; Αν δεν θυμάσαι, θα σου πω πως τα βρώμικα σύνεργα και κατ’ επέκταση τα βακτήρια και τα μικρόβια που έχουν, ίσως να ευθύνονται για την έξαρση των σπυριών στο πρόσωπό σου.