ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις με τη μάσκαρα

Imaxtree Imaxtree

Γυναίκες είμαστε και λάθη στο μακιγιάζ μας κάνουμε. Το θέμα είναι σε κάθε περίπτωση να μαθαίνουμε από αυτά και να προσπαθούμε να μην τα επαναλαμβάνουμε, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη μάσκαρα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια στο καθημερινό μακιγιάζ μας. Παρακάτω καταλήξαμε στα τρία πιο συχνά aka σε αυτά που θα πρέπει να αποφεύγουμε.

#1. Βάζεις- Βγάζεις το βουρτσάκι

Γίνεται σχεδόν ασυνείδητα τις περισσότερες φορές όμως,  με το να βγάζεις- βάζεις το βουρτσάκι, το tube γεμίζει αέρα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μάσκαρα να στεγνώνει πιο γρήγορα, απ’ ότι συνήθως.

#2. Τη δανείζεσαι και τη δανείζεις

Ευλογία να μοιράζεσαι τα πράγματά σου, αλλά κάτι τέτοιο στην περίπτωση των καλλυντικών μπορεί να αποδειχθεί τραγωδία. Προφανώς, δεν αναφερόμαστε σε κλειστά-μη χρησιμοποιημένα καλλυντικά, αλλά σε όλες αυτές τις φορές που δανείστηκες και δάνεισες τη μάσκαρά σου σε κάποια φίλη κολλητή ή αδερφή. Δεν θα συμβεί πάντα, αλλά μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, όπως ερεθισμοί, φλεγμονές, επιπεφυκίτιδες, επιβαρύνοντας την υγεία των βλεφαρίδων σου.

#3. Το παρακάνεις με την ποσότητα

«Less is more» ο κανόνας που δεν πρέπει να ξεχνάς στο μακιγιάζ σου, πόσο μάλλον όταν παίρνεις τη μάσκαρα στα χέρια σου και ξεκινάς με τις στρώσεις. Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές- aka να περάσεις τιε βλεφαρίδες σου με πολλές στρώσεις- προκειμένου να πετύχεις ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα. Τρεις στρώσεις αρκούν για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό look. Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από την καμπυλώτητα και την πυκνότητα που έχουν ήδη οι βλεφαρίδες σου.