ΠΡΟΣΩΠΟ

Sunscreen Contouring: Τι είναι και γιατί ΔΕΝ πρέπει να το δοκιμάσεις

Unsplash

Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι αδιαμφισβήτητα. Όπως α) το να φοράς το αντηλιακό σου 365 μέρες το χρόνο (χειμώνα- καλοκαίρι, με ήλιο αλλά και συννεφιά, με καραντίνα ή χωρίς) β) στο TikTok καθημερινά «ξεπετιούνται» δεκάδες trends που γίνονται viral πιο γρήγορα κι απ’ ό,τι να πεις το όνομά σου.

Στο προκείμενο: Η τελευταία μόδα στο TikTok θέλει κορίτσια και αγόρια να κάνουν contouring στο πρόσωπό τους, όχι όμως μόνο με τη δύναμη του μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας, δηλαδή παλέτες ή contouring sticks κλπ.

Το hashtag #contour και τα σμιλευμένα ζυγωματικά/ περίγραμμα έχουν πάρει άλλη διάσταση και στο παιχνίδι πλέον μπαίνουν beauty tools όπως το gua sha (που βοηθούν στη σμίλευση του προσώπου) αλλά και «έξυπνοι» τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα self tan προϊόντα ή ακόμη και το αντηλιακό σου. Και κάπου εδώ αρχίζουν να ανάβουν τα λαμπάκια κάθε beauty editor αυτής της γης. Γιατί από πότε το αντηλιακό είναι/ θεωρείται/ χαρακτηρίζεται εργαλείο για contouring;

Τι είναι το sunscreen contouring;

Η «τάση» ονομάζεται sunscreen contouring και στην ουσία θέλει να κάνεις contouring με το αντηλιακό, εφαρμόζοντάς το αρχικά, με φειδώ, μόνο στα ψηλά σημεία του προσώπου σου- αυτά που βλέπει ο ήλιος- όπως θα έκανες άλλωστε με το highlighter. Στη συνέχεια, μπορείς να κάτσεις στον ήλιο με την ελπίδα ότι θα πετύχεις ένα πιο contoured effect μιας και έχεις απλώσει το αντηλιακό μόνο στα συγκεκριμένα σημεία, οπότε το υπόλοιπο πρόσωπό σου θα μαυρίσει. IT’S A BIG NO!

Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι δερματολόγος για να καταλάβεις πως όλο αυτό εκτός από λάθος, είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία του δέρματος. Η άσκοπη και άμεση έκθεση για ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου τόσο για την εμφάνιση πρόωρης γήρανσης όσο και καρκίνου του δέρματος. Το αντηλιακό σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται. Αλλά, δεν είναι όμως, μόνο ο υψηλός δείκτης προστασίας SPF που επέλεξες για το  αντηλιακό σου. Απαιτείται επίσης, σωστή εφαρμογή, συχνή εφαρμογή αλλά και φυσικά αρκετή ποσότητα, μεταξύ άλλων, αν θέλουμε να έχουμε σωστή αντηλιακή προστασία.