ΜΑΛΛΙΑ

Sun Bob: Το πιο cool καρέ για τα σγουρά μαλλιά

Imaxtree

Ναι, αγαπάμε τα μακριά μαλλιά, τα mermaid waves, τις πλεξούδες, αλλά το καλοκαίρι- υγρασία, καύσωνας, ιδρώτας γαρ- τίποτα δεν συγκρίνεται με τα less-is-more hair looks και τα πιο κοντά κουρέματα. Γιατί πόσες φορές δεν είχες ευχηθεί- τουλάχιστον εγώ, πολλές- να είχες πιο κοντό μήκος στα μαλλιά σου, ώστε να μπορείς να τα τιθασεύεις, να τα μαζέψεις και να μη σε ζεσταίνουν; Ιδιαίτερα δε, αν έχεις σγουρά ή σπαστά μαλλιά, θα ξέρεις πως είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, μιας και ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας, θάλασσας και ήλιου, τα αφυδατώνει περισσότερο. Btw, μην ξεχνάς πως η αφυδάτωση είναι από τις βασικότερες αιτίες που προκαλούν φριζάρισμα σε κάθε τύπο μαλλιών.

Τα σγουρά μαλλιά είναι σίγουρα πανέμορφα, αλλά όχι πάντα εύκολο task. Από την άλλη πλευρά, τον τελευταίο καιρό, φλερτάρεις με μία αλλαγή στο κούρεμά σου: Έχεις ανάγκη από ένα πιο πρακτικό και στιλάτο look– καθότι βαρέθηκες ομολογουμένως το μακρύ μήκος τους. Όλα οδηγούν στο καρέ. Αλλά, ποιο καρέ; Το sun bob, θα προτείνει για τα σγουρά μαλλιά, η celebrity hairstylist, Rena Calhoun, που επιμελείται, μεταξύ άλλων, τα μαλλιά της Hunter Schafer.

Τι είναι το sun bob;

Το sun bob, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από το όνομά του, στην ουσία είναι το καρέ που «μιμείται» το σχήμα του ήλιου στα μαλλιά. Κάτι τέτοιο μπορεί κανείς να το πετύχει μέσα από το layering. Όπως περιέγραψε η hairstylist, τα «sun-shaped στρογγυλά layers» είναι πραγματικά υπέροχα.

Σε γενικές γραμμές, ένας απλός τρόπος αν έχει κάποιος πυκνά, σγουρά μαλλιά και θέλει να «μυηθεί» στη γοητεία του καρέ, είναι να κόψει layers και αφέλειες.

Άλλωστε, τα σγουρά μαλλιά έχουν τη φυσική ικανότητα να αψηφούν τη βαρύτητα και η αφαίρεση μεγάλου βάρους μέσω του layering, θα τους χαρίσει περισσότερο όγκο.

Τα «στρογγυλεμένα» ή πιο μακριά layers και η φράντζα, είναι μία από τις κινήσεις- ματ, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα μαλλιά μιας σγουρομάλλας, προσθέτοντας απίστευτη κίνηση και όγκο.

Όσο για το πώς μπορείς να κάνεις hairstyling στο sun bob, αρχικά, άπλωσε λίγο αφρό χωρίζοντας τα μαλλιά σου σε τεταρτημόρια και στη συνέχεια άπλωσε ένα curl-defining gel, «δουλεύοντας» το προϊόν με μία χτένα με φαρδιά δόντια, πριν τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά ή ανάποδα για extra όγκο.